Снимки

По четири и половина души се борят за едно място за директор. Това съобщи за „Монитор“ заместник-министърът на образованието Диян Стаматов. Днес се провежда първият етап от конкурса за длъжността „директор“ на общински и държавни училища в четири области – София, Плевен, Шумен и Хасково. Министерството на образованието и науката обяви конкурс за нови директори в 152 школа, а

според изчисления на „Монитор“ кандидатурите са общо 684

Мераклиите за поста от столицата, София- област, Перник и Благоевград ще бъдат изпитани в Софийския университет. Най-много са кандидатите за директор в столичното 109-о ОУ - 26. Конкурентите за шефския стол там са 26-има. Заместник-министър Стаматов си обяснява наплива с това, че учебното заведение се намира в спокоен район - „Слатина”, колективът е малък, а броят на учениците е „златната среда“ - около 600.

Тестът за кандидатите от Плевен, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин ще се проведат в Медицинския университет в Плевен – зала „Асклепий“ и зала „Авицена“.

В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще пишат мераклиите за директори на училища от областите Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище.

В Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС – Хасково, ще бъде тестът за кандидатите от областите Пазарджик, Пловдив, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Интервютата с кандидатите, издържали писмения изпит,

ще се проведат по график в София в периода от 21 юли

до 29 юли.

Конкурсите за длъжността „директор“ на държавно и общинско училище бяха обявени на 2 юни. Министерството на образованието и науката вече представи списък с нормативните актове, по които кандидатите трябва да имат най-общи основни познания. Изрично ще бъде уточнено при въпросите, дали те се отнасят до действащия Закон за народната просвета или до новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Избраха изпълнител за тикет системата на София

Консорциумът „Си Ен Ес- София Тикетинг Систем“ ще изгражда електронната система за таксуване в градския транспорт на София, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Консорциумът е получил 100 точки по изброените в поръчката показатели и е обявил най-ниската цена за изпълнение – 73 248 150 лева без ДДС.

Ваканциите и изпитите - на обществено обсъждане

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане график на учебното време и ваканциите, както и за датите и дейностите по провеждане на държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и изпитите за придобиване на професионална квалификация през следващата учебна година. Графикът е качен на сайта на министерството www.mon.bg