Снимки

Окръжният съд в Пазарджик върна на прокуратурата делото срещу кмета на община Белово Костадин Варев и бившия началник на Общинска служба „Земеделие“ в Септември Анета Кечева, като мотивите са за отстраняване на съществени нарушения на процесуални правила в досъдебното производство. Срещу Костадин Варев е повдигнато обвинение за имуществени вреди в размер на 1 141 117,60 лева от загуба на собственост на земя на общината. Според прокуратурата кметът и бившата вече земеделска шефка са съставили 5 констативни протокола, в които са променили начина на ползване на терените – вместо пасища и мери са ги вписали като затревени ниви. Последвала е продажбата на огромни площи. Срещу кмета на община Белово Костадин Варев има още един обвинителен акт, внесен на 27 октомври м.г.,според който за периода от 31 януари 2013 г. до 20 август 2014 г. градоначалникът не е положил достатъчно грижи за изваждането на стари, излезли от употреба тръби. Въпросните тръби са положени преди 30 години и никога не са ползвани. Разследването е установило, че са изкопани и продадени за претопяване. Получени са 75 000 лева, но 50 000 лева от тях не са внесени в касата на общината.Така на бюджета са нанесени вреди за 48 745,10 лева. за по-малко от 3 месеца това е второто върнато на държавното обвинение дело срещу кмет на община в областта, след като на 14 декември миналата година окръжните магистрати върнаха и делото срещу кмета на Батак Петър Паунов. Градоначалникът на родопската община е обвинен, че е нарушил служебните си задължения, след като е съставил и утвърдил акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността „Язовир Батак“, зона А, в землището на гр. Батак, от държавна собственост в общинска частна собственост. Самата сделка за продажбата на 100 кв.м. на стойност 2400 лева, заради която е повдигнатото обвинение, вече е разтрогната и парите са върнати на потърпевшата гражданка, а пред медиите извън залата кметът Паунов обясни, че предложението за продажбата на земята е било негово, но решението за това е било взето от Общинския съвет. Той заяви, че след развалянето на договора земята се е върнала в първоначалното състояние.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Вкараха в ареста трафикант на злато

Ямболската окръжна прокуратура задържа за 72 часа турски гражданин по обвинение, че е се е опитал да внесе контрабанда в страната голямо количество златни и сребърни накити

Откриха полуразложен труп на мъж в Кюстендил

Откриха полуразложен труп на мъж в изоставена постройка в близост до бившия обувен завод в Кюстендил. На потресаващата гледка се натъкнали деца, които живеят в ромския квартал „Изток“.