44 000 осмокласници ще получат 250 лева помощ

44 000 осмокласници ще получат 250 лева помощ

44 хиляди осмокласници от бедни семейства ще получат 250 лева еднократна помощ.

Учениците, записани в осми клас за учебната 2020-2021 година в държавно или общинско училище, ще получат тези средства. Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено. Традиционно такава помощ получават нуждаещите се първолаци. Средствата за изплащане на помощта при предложения размер от 250 лева на дете са 11 милиона лева, съобщава БНР.

Тази помощ ще се изплаща на два пъти. Половината - след влизане в сила на заповедта за отпускането ѝ, а останалата част - в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище. За отпускане на помощта средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца трябва да е по-нисък или равен на 450 лева. Доходният критерий няма да се прилага за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител или настанени в семейства на роднини, близки и приемни семейства.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.