Снимки

- Проф. Филипов, неотдавна в София се проведе третата конференция, посветена на извънземните цивилизации, при това с международно участие. Какво ново? Има ли открит и доказан вече нов разум в Галактиката?

 

- Ние дискутирахме фактологията, свързана с реалното съществуване и появата на извънземни във вид на НЛО, явлението житни кръгове и т.н. Колегата от Унгария Габор Таркали докладва за десетина реални и изследвани случая на отвличане в периода 1974 – 2005 г. В тях няма ужаси като присаждане на органи и прочие. Хората съобщават, че са били изследвани, и си спомнят, че с тях са контактували човекоподобни, високи 1,20 – 1,30 м. С големи глави и с очи без зеници. В източната част на Унгария има много такива случаи. Показана беше снимка, направена от реставратор в църква, който заснема кадрите, преди да започне работа. На тях ясно се виждат две малки хуманоидни светещи фигурки пред олтара, със странни, също светещи ореоли. Те приличат на ангелчетата, рисувани в храмовете. Интересното е, че в църквата е имало и други хора, които не са ги видели, но те са излезли на снимката. Това явление не може да се види от всички.

Има една асоциация „Феномени”, те имат много данни, но не могат да ги обяснят. Най-много данни за извънземни и НЛО има писателят Димитър Делян. Аз не търся толкова случаи, колкото се интересувам не от въпроса какво лети, а кой лети вътре. Унгарците показаха и отвлечен, който на сутринта в леглото си открива 60-сантиметрова пръчка от магнезий, която светела в зелено. Той разбира, че тя има изключително значение и му е дадена по време на отвличането. В продължение на 17 години човекът я крие, да не му я вземат. За да спечели пари, я нарязва на три и така я съсипва. Разказва за нея, изследват я, установява се, че е извънземен продукт. След като си я прибира, той започва да се крие от хората, не общува и полудява.

Англичанинът Гари Хезелтайн, бивш военен полицай и издател на най-голямото интернет списание за НЛО, също изнесе интересни данни. Той показа уникален филм, заснет преди седмица и половина в Манчестър. На него ясно се вижда движещ се обект, който се разминава с реален спътник. Освен това Хезелтайн разкри и факти за кацането на летящ обект в неговата страна през 1988 г. Този факт дори е по-значим от кацанията в Розуел през 1947 г., защото в продължение на три дни обектът е кацал и излитал. Военните полицаи дори са имали възможност да се приближат до него и да го докоснат. Докато в Розуел двата обекта падат, разбиват се и докато медиите дойдат, идват военните, прибират всичко и казват, че това не е НЛО, а някакви балони.

- Има ли явления и обекти в България, за които може да се твърди, че са от извънземен произход?

- В България това са т.нар. житни кръгове. Преди време те се наблюдаваха по-често в Англия. Там ги изследваха и направиха от тях бизнес. Човек за да влезе в един житен кръг, трябва да плати 150 лири. Оказа се, че житни кръгове се наблюдават по цялата Земя. У нас са засичани в Добруджа, на Рилските езера са ги виждали дъновистите и в Софийското поле.

- На какво се дължат житните кръгове?

- Никой не може да каже как се образуват. Друг е въпросът, че дълго време поради това, че науката мълчи за тази история, разни гадатели и т.н. започнаха да гадаят по тях, че това е информация, дадена отгоре, и едва ли не от там ни предупреждават за апокалипсис. Никой не е разчел житните кръгове. Те не са за нас.

- За кого са тогава?

- Там се пише и се съобщава, но не на хората. Те горе си контактуват с това. В случая имаме няколко типа цивилизации, които по този начин си обменят информация.

- Как стигнахте до този извод?

- Житните кръгове не са от сега. В българските легенди се говори за самодиви, които нощем играят хора, а на сутринта нивите са отъпкани. В руските легенди нивите отъпква конек горбунок – кончето. В Англия има т.нар. легенди за дяволите, които рисуват по полето. Някога хората от своя ръст не са виждали кръговете и фигурите, затова са казвали, че житните класове са отъпкани. Сега вече, като се качим на 400-500 м височина, се вижда какви фигури са изобразени. Такъв е случаят и с фигурите в Наска. Те и сега не могат да бъдат постигнати с най-съвременен геодезичен прибор. Това е начинът на общуване на чужди цивилизации помежду им, тъй като нямат общ език и обща азбука. Ние ги търсим и в радиодиапазона, но той е нещо, което те вече не ползват.

- Защо?

- Защото той се движи с 300 000 м/сек. Това означава, че ако пуснете едно писмо до Алфа Центавър, която е на 4,5 светлинни години, то трябва да лети до там 4,4 години. И ако рекат да ви отговорят - още 4,5 години. То е същото като аз да викам от единия край на София, а вие в другия да не ме чуете. Ето това е примитивното на Космоса.

- Носят ли ви материали, снимки за изследване?

- Да. При мен идват хора, носят снимки, които трябва да бъдат изследвани. Аз от години наред, още от 2008-а, искам и се боря в рамките на БАН да се създаде изследователска група със специалисти от различните институти. Хората вместо да ходят в една уфологична организация, която съществува в България и е от непрофесионалисти, а от любители, да донасят нещата в академията. За създаването на такава група за изследване не са необходими средства, тъй като всеки институт има необходимата му апаратура. Съобразно необходимостта донесеният предмет, снимка и т.н. може да бъде изследван в различен институт. Така хората ще знаят, че отиват в една научна институция. Руският учен Леонид Ксанфомалити, който работи в Института за космически изследвания, сподели, че там се занимават с подобни изследвания.

- До какви изводи са стигнали руските учени в тези свои изследвания?

- Изводите са, че има живот на Венера. Фактите показват, че при десетте кацания на апарати на тази планета са открити форми на живот. Това е много странно, защото там температурата е 650 градуса по Целзий, а налягането е много високо – 50 атмосфери. Там са снимани растения, които не могат да имат фотосинтеза, тъй като там не попада слънчева светлина, небето там е червено. Заради голямото налягане заснетите неща, които се предполага, че са животинки, се движат много бавно.

- Какви са тези животинки?

- Скорпиони, гущери и т.н. Те са установени там, на Венера, още преди 25-30 години, а ние търсим живот на Марс.

- Защо това се оповестява чак сега?

- Обяснението е просто. В момента ние от меркантилни съображения се насочваме към Марс, защото тази планета може да бъде усвоена по-лесно. На нея има азот, кислород, атмосферата е по-рядка, но там не е този ужас, който е на Венера. На Венера има форма на живот, която няма нищо общо с нашата. При условията на Венера белтъкът се денатурира, вода няма, а ние говорим, че където има вода, там има форма на живот. Тоест ние търсим нещо себеподобно. Това означава, че трябва да преразгледаме мирогледа си - какво е това нещо живот, как се заражда той, с кого говорим отсреща, защото той може да не е хуманоид, а нещо съвсем друго, като на Венера. Може да се окаже, че това нещо има друга логика, друг начин на говорене. Сега ние смятаме, че езикът на делфините може би ще бъде езикът, чрез който ще се разберем с тях. В момента на Земята ние имаме около 6000 човешки езика. Оказва се, че шимпанзетата боравят отлично с езика на слепите. Ние сме загърбили всичко това, гледайки нагоре. Затова и третата конференция на тази тема беше озаглавена „Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма – бъдещето на човечеството”.

Ние трябва да проумеем, че срещу нас ще застане нещо по-умно, по-развито, то може би ще работи с ментален характер, т.е. няма да говори с нас, но ще обменяме информация. За това също трябва да сме готови, защото когато американските астронавти Бърс Одрин и Едуард Мичел кацат на Луната, имахме ментален контакт. Единият кацна втори, а другият шести там. Аз съм говорил с Бърс Одрин и той ми каза, че са имали ментално присъствие, усещали са, че някой ги следи и им казва какво да правят. Това се прави и на Земята, например хипнозата. Ментално е бъркането в подсъзнанието на човека, където вече стават решенията на нещата. Представете си Перперикон. Да се катери маса народ на тази планина, за да носи дарове, значи хората трябва да са видели там нещо. Вероятно то е било с извънземен характер. Хората някога са били с нисък манталитет. Във всичките религии се говори едно и също нещо – някой идва отгоре с гръм и трясък, учи те на нещо, дава ти акъл и си заминава горе. Тогава хората не са можели да си обяснят, всичко е било чудо. Сега вече ние летим в Космоса, можем да си обясним нещата.

- Искате да кажете, че религията ще стане излишна?

- Не мисля, че религията ще стане излишна. Наскоро бях в Сан Марино. Запознах се с един монсиньор Басти, който е ватикански служител, кардинал. Той е математик и се занимава с квантова механика и квантови компютри. С него говорихме много дълго. Аз мисля, че религията няма да се окаже излишна.

 

Визитка:

Проф. Лъчезар Филипов е единственият жив син на Гриша Филипов – министър-председател по времето на Тодор Живков

Завършил е астрофизика в бившия Съветски съюз

От 1982 г. работи в Института по космически изследвания при БАН

За кратко е бил негов зам.-директор, но по думите му е свален от поста, щом започва да се занимава с НЛО

За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата “Циолковски” на Руската академия на науките, заедно с Карл Сейгън

Той е сред малцината високооставени наши учени, които открито признават, че вярват в съществуването на извънземни

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.