Няма вечни врагове и приятели, само вечни интереси. Макар и максимата да е английска, отрочетата на Иван Костов и самият той я следват и прилагат неотменно. И има защо – благодарение на нея преходът в България може в момента да бъде обобщен с точно две думи – мимикрия и подмяна. При това подмяна, направена в лабораторията на Командира. Но не Лабораторията за управление на риска, чието официално създаване анонсира през 2013 г., а лаборатория, създадена далеч назад в годините, която действа и до днес. Създавайки нови и нови обществени проекти, чиято цел е да подменят демокрацията у нас в полза на Командира. Благодарение на тези мимикрии 15 години след падането си от власт Костов продължава да се пробва да дърпа конците на грижливо отгледани марионетки и аватари и да пробутва едни и същи схеми. Разчитайки на късата памет на хората и на това, че с дълбочинното си потапяне в драгалевските покои и мантрите, че е обикновен пенсионер, те ще забравят как са били обрани по негово време и как може отново да бъдат ограбени чрез марионетките му.

На късата памет на обществото явно разчитат не само той, но и синовете му Иво Прокопиев и Цветан Василев, които – също следвайки максимата, че няма вечни врагове, през септември 2016 г. заравят томахавките, за да се целунат публично. Целувката е толкова показна и шокираща на фона на всички разменени атаки между тях през годините, че дори здравният министър и иначе представител на ДСБ Петър Москов възкликва: „Бре, все съм вярвал, но „Дневник“ да се позовава на Цветан Василев – не“. И има защо да е впечатлен. В интервюто, публикувано във флагмана на царя на офшорните схеми Иво Прокопиев - „Капитал“, няма нито един въпрос за пропастта в КТБ, отворена от интервюирания Василев. Тя услужливо е подмината като тема и от двете страни, за да обслужи общия им интерес и да се замаскира истината. А тя е, че не двамата се борят с мафията, както банкерът беглец се опитва да изкара с помощта на Прокопиев, а че те самите са мафията. Чудите се кой общ интерес би могъл да предизвика подобна любовна амнезия в „Капитал“, чиито страници са рутили преди това Василев? Общата амбиция и на двамата да се докопат до властта, като Прокопиев се надява по този начин отново да получи достъп до държавната хранилка, от която е изхвърлен през 2009 г. А Василев да се върне в България, при това с индулгенция в джоба. С други думи, да избегне възмездието за източените 5,6 млрд. лева.

За целта лаборантите с олигархични уклони стартират два паралелни проекта, които е възможно след време също да се вплетат в целувка в името на общото добруване на кукловодите им. Единият е лустросан стар – ДСБ на Радан Кънев (виж глава „Аватарът на Командира“ - б. р.), в прегръдка с няколко стари муцуни и дори провален, а вече и обвиняем за аферата „EVN“ министър – Трайчо Трайков, и нагласил се за избори с името „Нова република“. Другата формация е още по-интересна и най-вероятно вдъхва повече надежда на създателите си, че ще може да ги върне на държавната трапеза, въпреки че според социолозите рейтингът й е в рамките на статистическата грешка. Създадена по американски сватбен тертип – нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо назаем, станалата известна като „Да(й), България“ партия на проваления правосъден министър Христо Иванов е истински конгломерат от грантаджии, протестъри и зажаднели за висши постове хрантутници.

В синьото на Христо Иванов обаче прозира и друг цвят – червеното. Като партийната окраска на комунистическия род Бойкикеви, от който провъзгласилият се за реформатор с десни идеи произхожда. Алената окраска на партизанските величия и службогонците може да бъде видяна и в друг от близките съратници на Иванов - Кристиан Таков.

Дори и партийният модел, по който е сформирана „Да(й), България“, копира мракобесната Държавна сигурност. Още с пръкването си формацията сама си създаде и другарски съд, в който е включен един от най-важните кадри на Прокопиев – дясната му ръка и управител на финансовите потоци в олигархичния му кръг Юри Катанов.

Всъщност в синьото на „Да(й), България“ може да бъде открито и зелено. Като цвета на грантаджийския пояс, в който формацията удавнически се вкопчи, за да успее да се дореди до участие в парламентарните избори през март 2017 г. Зелени също са и доларите, които патерицата на Христо Иванов партия "Зелените" и личното му НПО – БИПИ са получавали под формата на грантове през годините от общия им благодетел – американския милиардер спекулант Джордж Сорос. Екополитическата формация, която се съгласи да стане последен пристан на Иванов и хората му, след като се оказаха с блокирана съдебна регистрация, е пряко свързана отново и с олигарха Прокопиев. „Зелените“ е оглавявана от Владислав Пeнев, който е дългогодишен журналист на „Икономедиа“ и верен авер на разградския бос. Тези връзки показват все по-ясно само едно – влиянието на Прокопиев върху "Да(й), България", която ще влезе в предизборната надпревара на плещите на хората от най-близкото обкръжение на олигархичната ламя.

Ако се вгледаме по-внимателно в тези странни партийни чудовища, пръкнали се вследствие на политическия инженеринг на драгалевския гуру Иван Костов, ще видим, че те веят едни и същи байряци, закърпени с логата „КТБ“, „Съдебна реформа“ и „Брюксел“. Всяка една от тези теми е силно болезнена за хранениците на кръга „Капитал“ и новопокръстили се защитници на Цветан Василев. Защото именно през тези ключови за народа теми наяве излязоха истинските им лица и дълго прикриваните през годините престъпления – срещу вложителите в рухналата банка, срещу данъкоплатците, които платиха сметката за пира им и дори срещу държавата, която дълго и упорито продължават да оплюват и до днес пред различни по вид и калибър еврочиновници. И докато съдебната реформа и използването на ЕК за плашило имат за цел да доведат до пълно овладяване на родната Темида и превръщането й във вярна наложница на олигархичните отрочета на Командира, темата за КТБ и до днес предизвиква в тази бандитска групичка истински първичен страх. Страх, че истината за грабежите, прехвърлянето на чужди пари в различни активи и обсебването им от Цветан Василев и кохортата му ще ги постави на подсъдимата скамейка и ще усетят на гърба си цялата строгост на закона. Възмездие, което е дълго чакано от хилядите ужилени вложители, изгорели със спестяванията си, за да осигуряват имперски живот на габровския играч и ментора му. И докато пишман финансистът в момента упорито се укрива от родната Темида в Сърбия, а  гуруто му се преструва на тих пенсионер, каращ „теменужени старини“ в драгалевската си вила, на преден план излизат медийните метачи от фабриката за фалшиви новини на Прокопиев. Те пренаписват историята в опит да скрият „мръсните тайни“, заровени в гробницата КТБ, като хвърлят прах в очите на широката публика и й пробутват заблуждаващи късове информация. За целта дори бе създадена уродлива интернет платформа, помпозно наречена ktbfiles, на която се качват програмни интервюта, поръчкови анализи и преиначени факти. Вярвайки, че ако залеят обществеността с тази информационна помия, хората ще се загубят в нея и ще се откажат да питат какво се случи с разграбената банка и с лицата, които я докараха до фалит. И цялото това мащабно замитане върви под логото - „Цялата истина за КТБ“.

Циничността им обаче не спира дотук – целта не е просто прикриване на реалните факти и данните на разследващите, а реално докопване до властта на членовете на олигархичния кръг, предрешени като месии на демократичните ценности. Независимо от факта какво говорят или тръбят че правят, Командира и неговите синове искат отчаяно да се повтори историята, когато раздаваха на свои хора парчета от приватизацията за милиарди или след това, когато пируваха с парите, източени чрез енергийните и банкови сметки на данъкоплатците. Като бивш преподавател по политикономия на социализма и последовател на червените идеолози Костов трябва да знае приписваната на Карл Маркс максима, че историята първо се повтаря като трагедия, после като фарс. Въпросът е дали обществото ще приеме поредния пробутван от него и отрочетата му фарс.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Щерката на Цветан Василев рекламира Лозан

С рекламна кампания в полза на съдия №1 на олигархията Лозан Панов се отблагодари фамилията на един от най-големите бенефициенти на услугите му – неговите и тези на близките до него магистрати от грантаджийския Съюз на съдиите в България. Щерката на банкера-беглец Цветан Василев – Радосвета, която е с обвинение за пране на пари и по подобие на крадливия си баща също се скри в Белград от червената бюлетина на Интерпол, посвети на шефа на ВКС обширна статия в немски сайт за юридическа информация

Сега се пробва да покрие, че е човек на Москва, за да получи помощ от САЩ по „Магнитски“

Сръбският Блиц: БГ Мадоф използвал руските си връзки да се укрие в Белград

Сега се пробва да покрие, че е човек на Москва, за да получи помощ от САЩ по „Магнитски“

Банкерът беглец Цветан Василев е използвал руските си връзки, за да получи убежище в Белград, където вече четвърта година се крие от възмездието за престъпленията си и от българското правосъдие.

Малинов се опитва да превърне България в пета колона на Кремъл, запозна Василев с Малофеев и Решетников

Ортак на БГ Мадоф острие на Кремъл

Малинов се опитва да превърне България в пета колона на Кремъл, запозна Василев с Малофеев и Решетников

Близкият сътрудник на БГ Мадоф Цветан Василев Николай Малинов, който е офицер за свръзка с руските му олигархични приятели като Константин Малофеев, изпълнява ролята на острие на Кремъл за налагане на руско влияние над България.