Снимки

Двустранна българо-френска среща в рамките на програмата ”ROMACT: Включване на ромите на местно равнище” се провежда в Пазарджик днес. Домакини на проявата са местната комисия за борба с трафика на хора – Пазарджик и общината. Все по-нарастващата тенденция български граждани, основно от ромски произход, предимно от градовете Пазарджик, Пещера и Пловдив, да се насочват към френските градове Бордо и Тулуза, е една от основните причини за това сътрудничество.То се осъществява в областта на социалната интеграция на ромската общност с цел превенция от попадане в ситуация на трафик на хора. По време на работната среща ще се обмени двустранна информация по отношение на предприетите дейности и практики на местно ниво с цел социалното включване на ромите, както и споделяне на трудностите за реализирането му. Ще вземат участие представители на Дирекция“ Бюро по труда“, Дирекция „ социално подпомагане“, ДСП, Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление по образование в града.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Илинден е, внимавайте с морето и с гостите у дома

Българската православна църква почита днес паметта на Св. пророк Илия - един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.

50 млн. лева ни носи окултният туризъм

Около 50 млн. лева годишно са приходите от езотеричен туризъм у нас, който все повече се популяризира напоследък. Това обясни пред „Монитор“ директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Става дума за около 250 000 пътувания с такава насоченост. Руснаци, испанци и италианци също идват у нас, за да посещават места, които се смятат за свещени или че са енергийни центрове. Много от тях са били и тракийски светилища.