Снимки

Общо 36 експоната на Международния технически панаир в Пловдив бяха отличени със златни медали. Девет от тях отиват за български иновативни изделия, а пловдивска компания взе цели 3 златни медала. Други 14 отличия отидоха при научни институти и университети от Русия, които са презентирали върхови технологии в рамките на „Есен 2017”.

Един от отличените експонати е на пловдивската фирма, която бе отличена с три златни медала. Изделието е софтуерно решение, кръстено „Здравословно училище”, което представлява карта с електронни пари. Те могат да се харчат само за здравословни храни и напитки, каза управителят на фирмата Красимир Стоянов. Своя шести медал взе волейболната легенда Любо Ганев, чиято фирма се представя на  Техническия панаир от 15 години. Една от сензациите на деловия форум стана мобилната технологична лаборатория  за дигитален мониторинг на електромотори, разработена от троянска фирма. Тя спечели и Голямата награда за експозиционен дизайн  „Кристален тетраедър“ заради оригиналната и авангардна визия на щанда си.

Най-много иновации показаха фирмите в категориите: „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации" и Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“, където бяха присъдени по десет златни медала. Според експерти успехът се дължи на факта, че в тези браншове най-много се използват хай тек разработки.        Останалите три раздела на конкурса са: „Машиностроене“, „Транспорт и автосервизно оборудване“ и „Строителство“. На церемонията  бяха обявени и новите призьори от Конкурса за дизайн, който се организира съвместно с Националната асоциация за дизайн и реклама. Наградените експонати може да се видят в Международен панаир Пловдив до  30 септември, наред с изделия на над 600 фирми от близо 40 държави. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Fibank търси най-успешните български компании

За седми пореден път авторитетният конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ ще отличи най-успешните български компании. Инициатор на проекта е Първа инвестиционна банка (Fibank), а мисията на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес у нас и да популяризира широко добрите бизнес идеи и практики. 

Стартира приема на европроекти за „сговорни земеделци“

Приемът на проекти за учредяването на групи и организации на производители стартира от днес. Общият размер на средствата по дългоочакваната мярка 9 "Учредяване на групи и организации на производители" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода (ПРСР) е 7,56 млн. евро.