Снимки

Увеличаващото се използване на 3D печата и приложението му оказва голямо влияние в света на медицината, като учени използват техниката, за да създават от гръбначни прешлени до горна челюст за пациент страдащи от рак. Учени от Полша използват техниката за 3D печат, за да създадат едно изключително специализирано устройство, ортеза за ръката създадена специално за един конкретен пациент.

Новият проект се фокусира върху създаването на ортеза за рехабилитация, която да помогне на пациенти с лека пареза. Устройство е необходимо да бъде леко и удобно за носене, за да се избегне нараняване на отслабения израстък към който е прикачено, в случая ръката на пациента.


Проектът се ръководи от Елиза Вробел от Вроцлавския университет по технологии, който била помолена за помощ от 33-годишен мъж, чиято частично парализирана ръка не позволява да прави упражнения с гири или да хваща хилката за любимия си спорт тенис на маса.


Учените се заели с разрешаването на проблема, като правили гипсова отливка на дясната ръка на пациента, която след това да използват, за създаването на подробен 3D модел. След това моделът е използван като ориентир при проектирането на CAD софтуер на механично решение, което би отговаряло на нуждите на пациента.

 

 

Най-голямата част на устройството, засягаща неговото захващане е проектирана да пасва стегнато около китката на пациента, докато по-малките части били предназначени за подпомагане на пръстите на ръцете, имитирайки ставите. Серия от лостови механизми свързват различните части на устройството, като един единствен лост отгоре на ръката позволява ортезата да помага на пациента да хваща предмети.
 

Дизайнът се състои от повече от 70 различни части и е изработен на Zmorph хибриден 3D принтер с помощта на ABS влакна с различни цветове. По-голямата част от частите са направени с помощта на 3D принтера, включително малките щифтове използвани за свързване на системата лостове.
 

 

Според изследователите, ортезата е достатъчно силна за пациента, за да се използва по време на физическа активност. В бъдеще, екипът се надява, че подобни индивидуално изработени 3D принтирани ортезаи за рехабилитация може да са широко използван, подобрявайки значително ежедневието на страдащите пациенти.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Устройство комбинира интелигентен високоговорител и саундбар

Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Експертите в безжичните аудио системи, Sonos стартираха продажбата най-новото си устройство, Sonos Beam. Създаден специално за всекидневната и с интегрирана функционалност на Amazon Alexa, новото устройство комбинира функциите на интелигентен високоговорител и саундбар в едно.

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.