Снимки

Близо 65% на сто от българите искат да платят държавните и местните такси с през ПОС терминали, ако имат такава възможност, сочи проучване на Visa. Според данните им през последните три години броят на хората, които предпочитат да се издължават с карти, нараства. През 2014 г. техният дял беше 41 на сто, през 2015 – 61%, а миналата година са достигнали 64 на сто.

Млади жени от София е основният профил на потребителя на услугата. Според проучването на платежната технология най-склонни да ползват ПОС терминали са 70% от младите хора на възраст от 18 до 35 г. Повече от 60 на сто от жените и 68% от жителите на София.

Основните причини за интереса към електронните разплащания са удобството – според 73%, пестенето на време – за 53%, и това, че „не е нужно да се съобразявам дали наблизо има банкомат“ – според 39% от респондентите. Намалява броят на хората, за които пречка са недостатъчните ПОС апарати – от 39% през 2015 г. до 25% през настоящата година, или това, че те не винаги работят – от 32% през 2015 г. до 27% през 2016 г.

Резултатите от проучването показват още, че само за последните 4 години делът на хората, които плащат своите данъци и такси в брой, е намалял от 88% през 2013 г. до 69% през 2016 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Булгаргаз” предлага ръст от 18,5%, но енергийният регулатор вече излезе с предложение за 10,8%

Каква ще е цената на газа от юли?

„Булгаргаз” предлага ръст от 18,5%, но енергийният регулатор вече излезе с предложение за 10,8%

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди на открито заседание цената на природния газ през третото тримесечие на годината.

Ядем по-евтини краставици и домати

Ядем по-евтини краставици и домати. Оказва се, че през изминалата седмица оранжерийните домати са поевтинели с 1,8 на сто на сто и са се продавали по 1,67 лева за килограм. Цената на оранжерийните краставици пък е паднала с 2,4% до 1,23 лева средно за килограм. Това показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).