Снимки

Вече повече от десетилетие датският производител Reelight прави велосипедни светлини, които се захранват от магнити, монтирани на спиците на велосипеда. Това означава, че нямат нужда от батерии, така че светлините може да се използват през цялото време, ден и нощ. Освен това, магнитите създават много малко съпротивление при въртене, за разлика от търкащото се в гумата динамо. Сега компанията си е поставила за цел да направи своите светлини по-компактни и по-мощни, с модела CIO.

Старата система на Reelight, която се твърди, че е инсталирана на около една трета от всички велосипеди в Дания, използва два сравнително големи магнита, които се монтират на всяко от колелата. За разлика от тях CIO използва само един магнит на колело с размера на монета, като самите светлини са значително по-малки, но мощността им е шест пъти по-голяма от тази на съществуващия модел.


Тъй като светлините са предназначени да се използват през цялото време, нямат копчета за включване и изключване и са  водоустойчиви. Когато потребителя започне да кара въртящите се магнити включват генератори в светлините, което ги кара да мигат. Благодарение на вградените кондензатори те продължават да мигат в продължение на две минути, след като велосипеда спре.


Светлините се монтират на лявата вилка и под седалката, като се използва включени специален инструмент, така че кражбата да бъде по-трудна, като монтажа отнема само няколко минути.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

S-500 може да изгражда 26 етажни структури

Най-големият строителен 3D принтер в света

S-500 може да изгражда 26 етажни структури

Руска компания представи най-големия строителен 3D принтер в света, способен да отпечата шест етажа сграда, преди да реагират местните власти. Принтерът S-500 е разработка на строителната групата АТМ - СПЕЦАВИА.

BlackFly излита вертикално и без разрешително

НЛО или лично въздушно превозно средство

BlackFly излита вертикално и без разрешително

Авиационната компания Opener Inc. представи новия си едноместен самолет BlackFly, който е Персонално въздушно превозно средство (Personal Aerial Vehicle) и първият в света ултра лек, изцяло електрически самолет с вертикално излитане и кацане (VTOL).