Снимки

Предстоящи рокади в Борда на директорите в държавната областна болница в Пазарджик бе повод да се сформира Инициативен комитет, а лекарите да поискат от Министерство на здравеопазването да не бъде приеман новият състав на управление. „Белите престилки“ в най-голямото лечебно заведение в региона не искат в директорския борд да бъдат двама доктори-Васил Попов, педиатър и шеф на БЛС, и психиатърът Красимир Темнилов, които работят в частната болница“ Здраве“. Техните имена бяха предложени за борда на директорите по времето на служебния кабинет на проф.Огнян Герджиков, когато ресорен министър бе д-р Илко Семерджиев. Не искаме въпросните колеги, защото те ще защитават частния интерес на болницата, в която работят, категорични са лекарите от бившата окръжна болница. Те настояват да има и представител на държавата в борда, за да може да осъществява контакти с министерството и другите държавни институции. На проведеното събрание беше огласена специална декларация, подписана от всички началници на отделения, старшите медицински сестри и шефовете на отдели в администрацията. В документа се подчертава, че към момента МБАЛ – Пазарджик, е в стабилно финансово състояние, което се отразява благоприятно върху заплатите на всички служители. Когато сегашният медицински директор д-р Васил Вълчев е поел управлението, е заварил болницата с годишна печалба от 12 000 лв., а за 6-те месеца на настоящата година цифрата е 226 000 лв.. В резултат на това фонд „Работна заплата” през 2013 г. е бил 650 000 лв., а миналата – 900 000 лв., като отделно е имало допълнително стимулиране за персонала. Липсват и всякакви текущи задължения. Областната държавна болница единствена приема здравнонеосигурени, мигранти, хора, които може и да не си платят. Оттук се изпращат екипи за тежки случаи от катастрофи, отравяния и др., които частните болници не желаят да поемат. Лекарите се опасяват, че нечии външни интереси в новия борд могат да доведат до дестабилизация на здравното заведение.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Два нови автомобила за пациенти на хемодиализа във Велинград

Два нови автомобила, които ще обслужват пациентите на хемодиализа в региона, закупи Общинската болница във Велинград. Специализираните автомобили са купени по решение на Общинския съвет в курорта на лизинг и за тях е била обявена обществена поръчка за 40 000 лева.

30 години инвитро в България

Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато чрез инвитро. Така България става една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет. Сдружение „Зачатие“ посвещава на този важен юбилей Деня на репродуктивното здраве, който тази година ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г.

Кмет се потроши след падане от 5 м, ударил го ток

С тежки счупвания на бедрото, ръката и ямката на тазобедрената става бил приет в Клиниката по ортопедия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив кметът на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф. Преди няколко дни той се качил на стълба, за да смени крушките в уличните лампи и да е светло вечерно време на хората от селото. В този момент обаче го ударил ток, кметът политнал от стълбата и паднал от 5 метра височина.