0

З дравейте, скъпи блондинкофили! Днес русите ни глави разсъждават върху една противоречива тема – изневярата. Няма да цитираме Десетте Божи заповеди и по-точно „Не пожелавай жената на ближния си!", защото не се възприемаме като съдници. Все пак, тази роля е отредена на бабите пред блока, които чинно чакат да прекрачите прага на входната врата с някой (било то третия ви братовчед), за да почнат да цъкат с език и да клатят глава. За някои да направиш крачка встрани е нещо естествено и прощават лесно, за други пък е неприемливо любимият им човек дори да общува със същества от противоположния пол.

Здравейте, скъпи блондинкофили! Днес русите ни глави разсъждават върху една противоречива тема – изневярата. Няма да цитираме Десетте Божи заповеди и по-точно „Не пожелавай жената на ближния си!", защото не се възприемаме като съдници. Все пак, тази роля е отредена на бабите пред блока, които чинно чакат да прекрачите прага на входната врата с някой (било то третия ви братовчед), за да почнат да цъкат с език и да клатят глава. За някои да направиш крачка встрани е нещо естествено и прощават лесно, за други пък е неприемливо любимият им човек дори да общува със същества от противоположния пол.

Ние решихме да открехнем завесата към различните степени на изневяра във възходящ ред. Колкото по-широкоскроен е човекът до вас, толкова по-висока степен би преглътнал. Вие от своя страна обаче се замислете, ако наистина го обичахте – щяхте ли да попаднете в чужди обятия?


Емоционална изневяра

Емоционалната изневяра на пръв поглед изглежда безобидна. Тук говорим за близки отношения с представител на противоположния пол, които опират до хвърляне на палави погледи, усамотени разговори, лек флирт и нищо отвъд това. Тя често може да бъде объркана с приятелство между момиче и момче, но ако шестото ви чувство ви подсказва, че любимият ви човек изпитва нещо повече към третата страна – най-вероятно сте прави. Ако тези отношения не спрат навреме, те често прерастват във връзка и затова за някои хора този тип изневяра е по-сериозна от целувка или интимни отношения с непознат.


Целувка

Въпреки че целувката е първата и най-лека физическа проява на изневяра, дори за нея фигурират различни тези доколко сериозно е подобно „провинение“ извън връзката. Целувката може наистина да означава, че половинката ви развива чувства към друг човек. Може обаче и да е тотално лишена от чувства. Ами ако другият е инициирал целувката, а вашият любим/а я е спрял/а? Възможно е и да е просто проява на моментна слабост. Въпросите около това какво означава една целувка са много и правилен отговор рядко има. Ето защо е изключително важно подобни „събития“ да бъдат изговорени в двойката.


Секс

Сексът е най-честата форма на изневяра. Излизане по „мъжки“ или „женски“, сбирка на класа, ергенски запой... Поводите са много и най-често се стига до там след употребата на солидно количество алкохол. Ако следвате максимата „Каквото се случи във Вегас, си остава във Вегас!“ (или Варна, Банско, Слънчев бряг....) - това е пълна простотия. Бъдете честни с половинката си, ако искате да запазите отношенията си. Ако излъжете, има голяма вероятност истината да излезе наяве и така рискувате да разрушите връзката си завинаги. Ако пък сте в отворени отношения, то също не е лошо да признавате подобни ситуации на половинката си и, от своя страна, да приемате нейните/ неговите забежки.


Афера

Половинката ви закъснява все по-често от работа, предпочита да излиза навън „с приятели“ без вас и командировките й зачестяват? Това са първите сигнали, които следва да светнат червената лампичка в главата ви, че е вероятно изгората ви да има афера. Всички тези признаци, разбира се, може да са само случайност. Но все пак е най-добре и тази ситуация да бъде изговорена.

Аферата е последният пирон в ковчега на връзката ви... или поне на безрезервното доверие помежду ви. Обикновено до нея се стига, когато поне единият от двамата влюбени престане да изпитва романтични чувства към другия. Той „пази“ топлите си ласки за човека извън връзката, като отношенията между доскорошните партньори изстудяват напълно. Въпреки че няма гаранция относно дали аферата е провокирана от чувства или от желание за плътски удоволствия, то наличието на такава директно праща връзката ви в канализацията. А прошка след това се дава изключително трудно.

Припомняме, че зад женската изневяра се крият по-дълбоки подбуди. 5-те причини за това можете да видите ТУК.