0

Ч етирима кандидати за общински съветници на територията на община Стара Загора са подали заявление, че се отказват от надпреварата часове преди деня на вота, съобщиха от общинската избирателна комисия.

Четирима кандидати за общински съветници на територията на община Стара Загора са подали заявление, че се отказват от надпреварата часове преди деня на вота, съобщиха от общинската избирателна комисия.

Отказалите се са от различни политически формации и напускането им на листите няма да се отрази на изборния процес, в който право на глас имат 139 249 пълнолетни жители. Те са разпределени в 208 секции, сред които и 4 извънредни: в затвора, в диспансера, следствения арест и в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Има и една мобилна секция, която ще посети домовете на 13 старозагорци с двигателни проблеми и двама жители на село Змеево, уточни председателят на ОбИК Теодора Крумова.

В града на липите се за кандидати от 16 листи и 9 кандидати за кметове. В 17 от 51-те села на общината ще се избират кметове, най-много /6 на брой/ са мераклиите за кмет на село Братя Кунчеви, с един по-малко са в село Загоре.

Към 10,00 часа бе регистрирана 8,23 на сто избирателна активност. Подаден е само един сигнал за нарушение – билборд на кандидат на кмет бил поставен на разстояние по-малко от 50 м от избирателна секция.

1772 са ангажираните с изборния ден членове, председатели, зам.-председатели и секретари на секционни комисии, всеки от тях на финала ще се подпише за хонорар от по 80 лв плюс добавки за участието си обучение.