Снимки

Новата прическа може да доведе до пълна промяна на визията.  Когато видим любимите си звезди с различна фризура, бързаме да я пробваме без да се замисляме, че после може да ни е срам да се покажем пред хора. Затова преди да предприемем подобни действате трябва да си направим индивидуално проучване. При наличието на тази информация всеки може да се намери собствен стил, който да подчертава красотата и да скрие недостатъците. Формата на лицето е най-важният фактор при избора на подходящата прическа. В зависимост от това, дали вашето лице е с овална, кръгла, триъгълна продълговата, квадратна или сърцевидна форма, може да се разбере кои видове прически ще са най-подходящи.
Овална
Хората с овални лица са късметлии, защото почти няма прически, които да не им отива. Тази форма се счита за идеална при жените, но не чак толкова при мъжете, въпреки, че позволява голяма възможност за експерименти, поради добре балансираните пропорции. Мъжете трябва да избягват дълъг бретон, защото той придава допълнителна закръгленост на лицето. Жените не трябва да разделят косата си на път по средата, тъй като това придава усещане за прекалено издължена форма на лицето. Те могат да заложат на коса със средна дължина, прически на вълни и прическа стил „боб“. Мъжете могат да носят, както къса, така и на дълга коса, като се стилизира да пада извън лицето.
Квадратна
Лица с квадратна форма са характерна със своите прави линии, които трябва да бъдат „омекотени“. Представителите на нежния пол трябва да да избягват равно подстригани бретони и дължини до брадичката, които допълнително ще засилят усещането за квадратна форма на лицето. Дамите с тази лицева форма могат да заложат на прически с къс бретон на едната страна, етажи с различни дължини и дълги вълни. Мъжете могат да експериментират с различни видове прически, но не трябва да стилизират косата си на път и да оставят пълен бретон. Къса и стегната мъжка прическа е страхотен избор за този тип лице.
Кръгла
Основна цел при кръглата форма е придаване на ефект за удължено лице. Мъжете трябва да заложат на прически с височина, които да контрастират на кръглата форма. Също така трябва да се избягват остри бретони. Жените не трябва да подстригват косата си под нивото на брадичката. Подходящи дамски прически са дълга изправена коса, прически с дълъг бретон и  дълга опашка на вълни.

Продълговата
Лица с продълговата форма се характеризират с добре изразени скули и брадичка. Жените трябва да изберат обемни прически, които да контрастират на острите пропорции, като избягват прекалено късите прически, защото така лицето ще бъде почти изцяло на показ. Мъжете с такова лице могат да запазват дължина в горната част, като избягват страните да остават прекалено къси, за да не подчертаят допълнително продълговатата форма.
Сърцевидна
Сърцевидното лице са с широки скули и чело, за сметка на тясна брадичка. Тази форма предполага добра възможност за импровизация. Жените трябва да избягват средните дължини, за да скъсите дългото си лице. Препоръчително е да се пусне по-дълга коса. Мъжете със сърцевидна форма на лицето също могат да заложат на по-дълга коса, защото по-късите ще акцентират на горната част на лицето. За къс вариант е подходяща квадратната подстрика.
Триъгълна
Хора с триъгълна форма имат широка челюст и тясно чело. Чудесен избор за мъжете е прическа с много слоеве, които придават ширина и обем в горната част на главата. Един лек бретон би омекотил силуета. Жените трябва да избягват фризури с прави линии и да се стремят към „омекотяване“ на скулите. Дамите могат да заложат на по-обемни прически, като контрастират на триъгълната форма с къдрици и бретон.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Учени посочиха колко е полезната доза твърд алкохол на ден

Учени от Кралския университет в Белфаст откриха, че хората, които пият не повече от една стандартна дажба алкохол на ден (десет грама чист алкохол), са по-малко заплашени да развият злокачествени заболявания от онези, които я превишават, съобщи Лента, като се позова на Медикъл експрес.

Два нови автомобила за пациенти на хемодиализа във Велинград

Два нови автомобила, които ще обслужват пациентите на хемодиализа в региона, закупи Общинската болница във Велинград. Специализираните автомобили са купени по решение на Общинския съвет в курорта на лизинг и за тях е била обявена обществена поръчка за 40 000 лева.

30 години инвитро в България

Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато чрез инвитро. Така България става една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет. Сдружение „Зачатие“ посвещава на този важен юбилей Деня на репродуктивното здраве, който тази година ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г.