Снимки

64 тона контрабандно замразено свинско и телешко месо от Румъния е било заловено, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Стоката била превозвана от три камиона, които са влезли в България през северната ни съседка.

Проверката била направена от звеното за фискален контрол, като при първоначалната инспекция шофьорите представили на фискалните инспектори документи за транспорт на тесто. При последвалия оглед на товара обаче служителите на НАП са установили, че те превозват замразено месо.

На шофьорите– двама поляци и един българин, са съставени актове, камионите са пломбирани, а на стоката е наложен запор. За случая веднага са били уведомени и инспекторите на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Случаят вече се разследва под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП в сътрудничество с органите на МВР.

От началото на година до сега звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на 200 млн. килограма месо и близо 1 млрд. кг рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, захар, брашно, мляко и млечни продукти.

Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо, месни продукти и олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз, както и от мобилни групи във вътрешността на страната.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.

Теглим от 5 до 15 бона за летни ремонти

От 5000 до 15 000 лв. потребителски кредит най-често теглим от банка за да направим летен ремонт на дома. Това съобщи за „Монитор” финансовият консултант Тихомир Тошев.