Снимки

Вотът на недоверие на БСП няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“. Той обясни, че проектът за ремонт в спешната болница е бил  замразен две години и хората са се лекували в ужасни условия и благодарение на здравния министър Петър Москов, професори и доктори вече ще могат да работят в условия, за които за мечтали. Борисов припомни още, че при 400 млн. дефицит на здравната каса през миналата година, тази ще е под 10 млн. лв.

„Това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са харчени през предишните години. Не искам да казвам как. Оттук насетне съм убеден, че вотът няма да мине, защото в здравеопазването се направиха доста неща. Още се правят, реформата върви“, добави премиерът. Той отново изрази пълната си подкрепа към  здравната реформа на министър Москов. „Първо искам да честитя на „Пирогов“ това, което беше направено. Тук идват всякакви пострадали. Виждате колко е хубаво с най-съвременна апаратура. Това е важното към деня. Това сме правили през тази година и нещо с министър Москов“, каза още премиерът.

На въпрос дали би избрал човек от политическия или неправителствения сектор за нов правосъден министър, премиерът отговори,  че ще изчака да мине вторник, когато очаква РБ да заяви своята позция, след което ще подготвят кандидатури. Относно бунта на съдиите, министър – председателят отговори, че не приема съдии, които са били политически лица да правят оценка на едно управление, без значение кое е то. „Не можеш да си кандидат за президент или за вицепрезидент и да казваш,че си независим съдия, защото не си, защото си търсил политическа подкрепа“ , каза още премиерът. Той допълни, че съдебната реформа не е приключила и направеното дотук не е последното. „Много неща се направиха и още много могат да се направят, при една дестабилизация обаче нищо не може да се направи и това е против реформата. Надявам се, че ще намерим една консенсусна личност, която да продължи това, което е започнало“, допълни премиерът.
Относно отношенията си с тъмносините, Борисов заяви, че не иска пресира ДСБ заради дадено тяхно решение. „Може да са имали основание. Аз съм убеден в техния разум, това са едни от най-интелигентните хора, събрани в тази партия, винаги съм го казвал. Може би са по-емоционални. Нека се обединим около направеното и да надграждаме“, призова премиерът. На въпрос дали възприема ДСБ като опозиция премиерът заяви: - „Как да ги приемам като в неделя с Радан бяхме първи приятели. До вчера сме били пълна дружба с цялото си доверие и разбиране. Аз не тая нищо лошо. Как да го приема, че е като тези, които ме мразят или искат да ме унищожат“, каза още Борисов. Той допълни, че не се чувства предаден от ДСБ. „Приемам, че ДСБ искаха да покажат, че на всяка цена искаха да се случат дадени надграждания на тази реформа. Получи им се, защото отзвукът е много голям. И оттук нататък с разум, толерантност и разговори, мисля, че можем да успеем. В политиката има правило - „Никога не казвай никога.

 
 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

40 сигнала на ден за насилие над деца

Случаите на насилие или експлоатация над деца се увеличават. Дневно се подават между 20 и 40 сигнала, понякога дори достигат до 50, това заяви Елеонора Лилова, директор на Държавната агенция за закрила на детето. Само за първото тримесечие на 2018 г. агенцията е била сезирана 120 пъти за упражняване на тормоз над подрастващи. В някои от случаите се съобщава за повече от един вид насилие.