Снимки

Освен другите затруднения, децата с аутизъм (ASD) често срещат трудности и при започване и поддържане на разговори. Ето защо екип от учени, ръководен от асистента в университета в Торонто, Азадех Кушки, създаде Holli. Това е приложение, което в момента се изпълнява с Google Glass, и казва на децата с аутизъм какво трябва да кажат.

„Разработихме софтуер за система за носене, която помага на децата с аутизъм в ежедневните социални контакти”, казва Кушки, който също е учен в изследователския институт Bloorview в Торонто. „В това изследване показваме, че децата могат да използват тази нова технология и те се радват на взаимодействието с нея”.
Системата чува това което говорят потребителя и другия човек по време на разговор и разпознава често използваните фрази. Тогава предоставя подходящите отговори на дисплея на очилата, от които потребителят може да избира.
Ако другият човек поздрави потребителя, например с „Здравей” потребителят ще получи отговори като „Здравей” или „Добър ден”. След като Holli чуе, че потребителят казва един от тези отговори, изчиства дисплея и изчаква да чуе следващите фрази.
Приложението е тествано на 15 деца с аутизъм, които са способн да го използват и да провеждат относително гладки разговори. И въпреки че Google Glass до сега не е достигнал до пазара, технологията може да се адаптира към други интелигентни очила.

„Интересното в новата ни технология е, че ние не се опитваме да заменим взаимодействието между хората, а вместо това използваме това приложение, за да учим децата, как да комуникират с хора в реални ситуации”, казва Кушки. „Децата могат да упражняват уменията си извън нормалните сеанси на терапията, което им осигурява по-голяма независимост при ежедневните контакти.”

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Как ще намалят зависимостта към смартфона

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Забелязват се сходства, между предстоящите iOS 12 и Android P актуализации, като това са нови инструменти за ограничаване на нарастващата зависимост на потребителите от техните смартфони. Ето как големите компании в света на мобилните технологии ще се опитат да накарат потребителите да прекарват по-малко време, вторачени в дисплея на мобилния си телефон.

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.