Снимки

Нов петзвезден хотел от веригата Marriott ще бъде построен в София. Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка съвместно ще предоставят 58,3 млн. евро, което е приблизително около 116 млн. лв. за построяването на лъскавия хотел. Това стана ясно по време на подписването на договора за заем. Кредитът се предоставя за срок от 12 години на I Tower Development АД – компания, специално създадена за реализацията на проекта в България. Marriott ще има 232 стаи, а строителството се очаква да завърши през 2020 г.

„Инвестицията не само ще подобри хотелиерската инфраструктура в София, но ще има и значителен принос за българската икономика от гледна точка на данъчните приходи, създаването на нови работни места и развитието на местната строителна индустрия“, заяви Ишан Угур Деликанли, президент на Черноморската банка за търговия и развитие, след подписването на договора за заем.

В допълнение към първия за София хотел Marriott, I Tower ще включва и 5 ресторанта, бутиков търговски център, спа зони и жилищен комплекс с панорамна гледка към столицата. Така софийският Marriott ще е вторият по големина хотел в столицата.

На подписването присъства и българският финансов министър Владислав Горанов, който изрази задоволството от това, че стойността на проекта е приблизително 0,2% от БВП-то на страната ни.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.

Теглим от 5 до 15 бона за летни ремонти

От 5000 до 15 000 лв. потребителски кредит най-често теглим от банка за да направим летен ремонт на дома. Това съобщи за „Монитор” финансовият консултант Тихомир Тошев.