Снимки

В три от водоснабдителните зони на регион Велинградима са получени нестандартни резултати по радиологични показатели (естествен уран) от проби питейна вода, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик.

Става дума за зона – Грашево, махала Мечо корито; зона – Св. Петка, Юндола, Пашово; зона – част от кв. „Чепино” и малка част от кв. „Лъжене” на гр. Велинград. 

Данните от мониторинговото наблюдение на водното дружество „ВКТВ“ в курортния град са получени на 19 април, а на следващия ден директорът на местната здравна инспекция д-р Фани Петрова разпоредила предприемането на спешни действия от страна на доставчика на питейна вода за отстраняване на всякакъв възможен риск за здравето на населението. Разпоредено е на водното дружество „ ВКТВ“ – Велинград незабавно спиране на водоползването за питейни нужди от проблемните водоизточници, осигуряването на достатъчни количество качествена питейна вода, отговаряща на изискванията на Наредба № 9 на МЗ и извършването на учестен мониторинг. Пазарджишката Регионална здравна инспекция извършва мониторинг на питейните води в област Пазарджик и до момента по показател „естествен уран“ не са констатирани отклонения.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Академията на МВР стана Фрог-академия, спуска опорки по заръка на Василев

Академията на МВР се превърна във Фрог-академия, като буквално бомбардира силовото ведомство с фалшиви новини всеки ден през сайта „Фрогнюз“. Интернет страницата е собственост на агента от ДС с псевдоним Академик, иначе познат като Огнян Стефанов.