Снимки

До сега имаше поне една известна компания (Local Motors), която произвежда сравнително малък брой 3D отпечатани автомобили.

Новият електрически автомобил LSEV е представян като „първият масово произвеждан 3D отпечатан електрически автомобил в света”. Автомобилът наскоро бе показан на пресконференция, провела се в китайския културен музей за 3D печат (China 3D-Printing Cultural Museum) в Шанхай и се очаква да влезе в производство през второто тримесечие на 2019 г.

LSEV е резултат от партньорство между китайската компания за 3D печат Polymaker и италианския производител на електрически автомобили XEV.
Според Polymaker, всички видими части на автомобила, с изключение на шасито, седалките и стъклото, са 3D отпечатани. Като този подход може да позволи общият брой отделни части мда бъде намален от около 2 000 до само 57, което вероятно не включва задвижването. Това води до общо тегло на превозното средство от само 450 кг.


Друго предимство на 3D печата е, че драстично ускорява процеса на научноизследователска и развойна дейност, което позволява на XEV да създава нови дизайни за само 3 до 12 месеца. Polymaker заявява, че процесът на разработка за подобен конвенционален автомобил обикновено отнема между 3 до 5 години.

Въпреки че производството все още не е започнало, XEV вече е получил поръчки за 7 000 LSEV, само от Европа, като 5 000 от тях са за италианския пощенски доставчик Poste Italiane, а останалите 2000 за лизинговата компания ARVAL.

„LSEV е първият проект за истинско масово производство, използващ 3D печат”, казва главният изпълнителен директор на Polymaker д-р Луо Сяофан. „Като казвам истински, имам предвид, че има и много други компании, които използват 3D печат за производство, но нищо не може да се сравни с XEV по отношение на размера, мащаба и интензивността.”
Очаква се електрическия автомобил да бъде на цена от приблизително $ 7.500, да развива максимална скорост от 69 км / ч и да разполага с пробег от 150 км, с едно зареждане.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.