Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с г-жа Панси Хо, вицепрезидент и главен секретар на Глобалния форум за туризъм и икономика, съобщиха от министерството на туризма.

Панси Хо е и вицепрезидент на Китайската туристическа камара, а също е в ръководството на Световния съвет за туризъм и пътувания (ССПТ). Освен това е изпълнителен председател и управляващ директор на финансовия конгломерат Шун Так холдингс (Shun Tak Holdings Limited). Двете разговаряха в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ), която се провежда в град Чънду, Китай. Те обсъдиха перспективите за развитие на туризма в България, както и бъдещи взаимни партньорства, съобщи пресцентърът на МТ.

Министър Ангелкова е запознала г-жа Панси Хо с проектите, по които работи страната. Един от тях е подготовката за 2-рото издание на Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути, който ще се състои в края на идната година. Министърът е посочила, че ведомството и правителството водят последователна политика за утвърждаването на страната ни като туристическа дестинация в четири сезона. Тя е обяснила още, че се работи усилено за постигането на ежегодни ръстове в туристическия сектор, като се очаква това да се превърне в устойчива тенденция.

Панси Хо е поздравила Ангелкова за избора инициативата "2017 - Международна година на устойчивия туризъм за развитие" да се отбележи именно с пощенска марка. Коментирала е, че това е интересен и подходящ начин да се постави акцент върху идеите на международната инициатива.

Глобалният форум за туризъм и икономика ще проведе събитие през октомври в район Макао, Китайска народна република (КНР). Участие във форума ще вземе и България. Фокус на събитието ще е насърчаването на регионалния туризъм в рамките на инициативата 16+1, която включва страните от Централна и Източна Европа и Китай. Страната ни ще участва в дебати за публично-частното партньорство, както и в информационен щанд, на който ще се показват рекламни материали на българския туризъм.

Глобалният форум за туризъм и икономика е водеща международна платформа за популяризиране на устойчивото развитие на световната туристическа индустрия. Събитието се организира от правителството на специален административен район Макао с подкрепата на правителството на КНР, СОТ, ЮНЕСКО, ССПТ, Европейската туристическа комисия (ЕТК), Федерацията на световните туристически градове (ФСТГ) и Китайската федерация на индустрията и търговията (КФИТ). От своето учредяване през 2012 година до днес във форума са взели участие повече от 7000 души от над 63 държави, сред които 54 делегации от различни китайски провинции и над 300 международни лектора, се припомня в прессъобщението.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ДАНС и прокуратурата влизат в КФН

ДАНС и прокуратурата започват проверка в КФН. Тя е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров по повод Застрахователна компания "Олимпик", информира държавното обвинение.

Захарта най-евтина в Добрич, кашкавалът - в Бургас

Захарта най-евтино на едро през миналата седмица можеше да се намери в Добрич, а най-ниската цена на кашкавала „Витоша” бе регистрирана в Бургас, сочи анализ на пазара на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).