Снимки

Поговорката "Там, където има дим, има и огън" не е случайна и това е доказаво от поредно изследване на учените от Станфорд. Става дума за следното – съвсем буквално употребяващите марихуана се оказва, че са по-горещи в леглото – или онези, които димят, са наистина огнени, както може да се перефразира поговорката. С цели 20% пушачите на зеленото растение са по-похотливи от неупотребяващите леката дрога техни конкуренти. Изследванията не са случайни. Учените от Медицинския институт към Станфордския университет са открили връзка между употребата на марихуана и честотата на съвкупленията. До тези заключения се стигнало, след като били анализирани данни за 50 000 американци на възраст между 25 и 45 години. Данните били събрани между 2002 г. и 2015 г. Участниците били запитани колко пъти са правили секс през последните 4 седмици и колко често са пушили марихуана през последните 12 месеца.
През предишните 4 седмици жените, които ежедневно пушели марихуана, правили секс 7,1 пъти, а представителките на нежния пол, които не употребявали марихуана през последните 12 месеца - 6 пъти. Що се отнася до мъжете, ежедневно употребявалите марихуана правили секс 6,9 пъти, а неупотребявалите - 5,6 пъти.
"Казано с други думи, употребяващите марихуана правят с около 20 на сто повече секс от неупотребяващите", заяви ръководителят на изследването д-р Майкъл Айзенбърг. То е спонсорирано от Американските центрове за контрол и превенция на болестите.

Само преди няколко дни бившият комисар на Националната баскетболна асоциация Дейвид Стърн изрази твърдото си убеждение, че лигата трябва да разреши официално на играчите да ползват марихуана за медицински цели. Това мнение защитава и неговият приемник Адам Силвър. Марихуаната в момента се явява забранено вещество съгласно програмата на НБА за борба с наркотиците. За пушенето на тревата баскетболистите са заплашени с глоба или временно спиране на състезателните права. „Ако марихуаната в момента е в процес на легализация, аз мисля, че и на спортистите трябва да бъде позволено да правят това, което правят и останалите граждани в страната”, заяви Дейвид Стърн, цитиран от Си Ен Ен.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Минерал за 1 млн. долара показват в Двореца в Балчик

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Специално селектирана колекция от близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей “Земята и хората” е представена в галерия „Тунела” на културен център „Двореца“ в Балчик. Изложбата е под надслов „Съкровищата на Земята”.

Цяло село италианци искат да са котки

Да ги наричат котки, а не „бролончани“ или човеци настояха в специална петиция до властта в Рим всичките 357 жители на малкото италианско селце Броло ди Нонио. То се намира на височините над приказното езеро Орта, което пък се е ширнало в северозападната част на Апенините, недалеч от Торино и Милано. И от край време е истинско царство на четириногите домашни любимци и може би те са тачени тъдява дори повече отколкото кравите в Индия.