Снимки

Codeybot танцува, възпроизвежда музика, променя цветовете си и дори стреля с лазерни лъчи. Всичко това, за да привличе малките деца да започнат да програмират.

Играчката на компанията Makeblock е забавно образователна и се присъединява към говорещите, стрелящи роботи с дистанционно управление и въвеждащите в  кодирането дронове, които набират популярност през последните няколко месеца.

Играчката прилича на самобалансиращо се триъгълно парче сирене на колела, което се контролира дистанционно чрез приложение. Codeybot е оборудван с LED екран показващ съобщения и забавни лица от смартфона, като може да повтори това, което казвате с глас подобен на анимационен герой.

Приложението mBlocky има за цел да научи децата на някои принципи на кодирането. Приложението позволява на децата да завлачват и пускат графични блокове на iPad програмирайки Codeybot. Това има за цел да помогне на децата, и не само, да почувстват как кодирането работи.


То е базирано на библиотеката Blockly на Google за изграждане на визуални програмирани редактори, като има за цел да формира основа за децата да учат други езици за програмиране, и най-важното, творчески да решават проблеми.

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Измервателна ролетка с дисплей

Rollova измерва дължина

Измервателна ролетка с дисплей

В наши дни, всичко е повлияно от технологиите, включително измервателната ролетка. Rollova, е цифрова измервателна джаджа с OLED дисплей, която трябва само да се плъзне по повърхността или ръба, за да измери дължината им.

Технология предпазва незрящите от препятствия

WeWALK е съвременен бял бастун

Технология предпазва незрящите от препятствия

Белият бастун, с който потупват по земята, хората със зрителни нарушения е от голяма помощ за тях, но съществува ли възможност за подобряването му? Младите предприемачи от турската Young Guru Academy (YGA), изглежда, мислят точно така, и затова в партньорство с фирмата за електроника Vestel са създали високотехнологичния интелигентен бастун WeWALK.

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Personal Mover Concept оптимизира работния процес

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Автомобилните фабрики представляват огромни помещения, изискващи работниците да изминават големи разстояния, докато извършват работата си. В фабриките на BMW, някои служители може да изминат до 12 км на ден, често пренасяйки различни части. Компанията проучва нов подход към мобилността на работното място, разработвайки персонално превозно средство, подобно на Segway, което позволява на служителите да се придвижват в завода.