Снимки

От началото на годината приходите в бюджета са с 10% повече спрямо по същото време на 2014 г. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

По данни към 23 септември 2015 г. в хазната са постъпили от данъци и осигуровки 1,638 млрд. лева повече, 400 млн. лв. повече, също са осигурителните вноски, а с приходите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване са 470 млн. лева“. Тези актуални данни за изпълнението на приходната част на държавния бюджет представи министърът на финансите Владислав Горанов пред участниците в дискусията на тема "Икономика на светло за по-добро бъдеще", която се проведе в Бургас.

Министър Горанов заяви, че правителството ще продължи да полага извънредните мерки за повече събираемост на приходите в бюджета и изземване на резервите, които все още стоят в сивата икономика, за да може всички тези мерки и усилия да помогнат както за подобряването на условията на труд, така и на тези, които с инвестициите си създават работни места.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

БЕХ пласира трета емисия еврооблигации за €400 млн.

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) пласира своята трета емисия еврооблигации на стойност 400 млн. евро, която ще бъде листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), съобщиха от енергийното ведомство.

Караниколов: Икономическият ръст в България над средния за ЕС

Очакваният икономически растеж в ЕС е около 2,3 %. България е сред държавите с очакван икономически растеж над средния за Съюза, а именно 3,9%. В този контекст трябва да увеличим усилията си за подкрепа на растежа и продължаване на положителния тренд. Това заяви в рамките на икономическия форум в Пловдив министърът на икономиката Емил Караниколов. Той уточни, че позитивни сигнали за това дава ръстът на брутния вътрешен продукт.