Снимки

Багери влязоха на Северния плаж в Слънчев бряг и сринаха две от най-култовите кръчми. Зрелищната акция се разигра в събота на обяд пред очите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Операцията е разпоредена от новия стопанин на ивицата „Булимпекс АД“, който влезе във владение преди броени дни. Първи под напора на багерите падна емблематичният бар "Бикини", вдигнат върху пясъка. След него на трески се превърна и друго оборотно заведение, на метри от хотел "Маджестик". В списъка за събаряне са общо 300 кръчми, павилиони, дюнерджийници и сергии, които години наред работеха незаконно. Новият наемател на ивицата бе категоричен, че ще премахне всички незаконни обекти, които са били вдигнати от предшественика му незаконно. Първата акция случайно съвпадна с посещението на министър Ангелкова, която неочаквано пристигна на инспекция край морето.

„Това е изненадваща акция, която предприе новият наемател на плаж „Слънчев бряг -  Север". Делата заведени от предишният концесионер бяха спечелени в края на март, но владението бе предадено на новия наемател през месец май от служебното правителство. Днес и утре ще бъдат премахнати една част от обектите извън одобрената схема. Основният мотив за прекратяване на концесията е, че преместваемите обекти на плажа нахвърляха 8 000 кв.м. Колко са точно незаконните обекти не мога да кажа. Допустимата площ е 4600 кв.м., а са надстроени  8000 кв.м.” , каза министър Ангелкова. 

От фирмата - наемател обясниха, че през двата почивни дни ще бъдат премахнати общо 1200-1300 кв.м. Става въпрос за две от най-оборотните заведения, които са с бетонни основи и павилиони за дюнери.

Предвид факта, че новият наемател е влязъл късно във владение на ивицата, времето няма да стигне, за да премахне всички незаконни обекти до началото на този сезон.

„За следващия летен сезон Северния плаж в Слънчев бряг ще има съвсем различен облик. Връчиха ни акта за въвод от областна управа на 10 май, за 5 дни ние не можем да премахнем всичко, защото на 15 май изтича забраната за строителство. Общо 300 обекта трябва да бъдат премахнати”, обясни представителят на наемателя, адв. Николай Борисов. Той уточни, че след края на сезона ще се съборят и останалите преместваеми обекти. Първо ще се започне с най-масивните, при които има излят бетон и тези които закриват гледката към морето.

„До края на лятото ще има непрекъснати изненадващи проверки и ще се реагира на всеки един подаден сигнал. Забраната за строителството влиза в сила на 15 май и след това не са разрешени никакви действия по събаряне. Ще има проверки и на други плажове, ще се премахват павилиони и преместваеми обекти”, каза министър Ангелкова.

Другият проблемен плаж е Северния в Бургас. Търгът там се обжалва в съда, заради което на 29 май ще стартира процедура за избор на наемател само за един сезон.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Модернизират е-регистрите

Агенция по вписванията е бенефициент по проекти, свързани с надграждане на два от най-важните регистри, администрирани от Агенцията – Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел и Имотен регистър.

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Столична община след сигнал за отрова: Водата в София не е опасна

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на “Софийска вода”.

Кв.

Вижте къде няма да има вода утре в София

Кв. "Димитър Миленков" ще остане временно без водоподаване

На 21 май 2018 г. (понеделник), във връзка с диагностика на уличен водопровод в кв. "Димитър Миленков", се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на: кв. "Димитър Миленков"