Снимки

Черния лебед на олигархията, както стана известна жената на Лозан Панов – Елисавета, даде своя принос в разпръскването на фалшиви новини от Фабриката за медийни манипулации на задкулисието.

Панова освен официална половинка на компрометирания съдия № 1 е и собственик на бутиковото немскоезично издание „Виртшафтсблат“, което наследява от внезапно починалия си първи съпруг. Журналистическата кариера на госпожа съдийшата не се разпростира извън малотиражното вестниче, което явно не й е попречило да го използва за удари срещу „непослушни“ чуждестранни фактори. В случая

в ролята на мишена се оказва новият

немски посланик Херберт Залбер.

Дипломатът е подложен на яростна атака от малотиражката, защото – както става ясно от статията, е „дръзнал“ да награди неподходящия според представите на Панова и обкръжението й човек. Става въпрос за раздаването на годишните награди на Германско-българската промишлена и търговска камара, като сред отличените попада и собственикът на „Елпром” Троян Младен Мондешки. Призът явно е избол очите на Панова и менторите й и затова тя пуска гневен пасквил, изработен по всички правила на пропагандната журналистика и пълен с фалшиви новини, писани по опорните точки на олигархията. Така името на омразния от Бети и кръга „Капитал“ бизнесмен е оплетено, естествено без доказателства за връзките, с това на нашия издател – депутата Делян Пеевски. Подобна тактика на действие не е нова за Фабриката, чиито издания са

впрегнати да пишат фалшиви

новини на конвейер,

в които задължително трябва да присъства името на Пеевски. Директивата е, че народният представител трябва да бъде представен за основно зло в държавата, че дори и извън нея, независимо че за тези твърдения не се представят доказателства. Всъщност размахването на пръст срещу европейски дипломати и политици явно се е превърнало в запазена марка на Фабриката. Преди по-малко от месец тролове на машината за медийна пропаганда налазиха и туитър страницата на българското представителство на ЕК заради интервю, дадено от еврокомисаря по въпросите на миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос. Причината за отчаяната им атака бе провалът на опита им да наложат монопол върху истината у нас, недопускайки авторитети от местно и световно ниво да изразяват мение в медии, различни от тези на Фабриката за фалшиви новини. Зад това поведение пък се крие страхът на олигарсите, обединили финанси и медии в клуб по интереси, за да клатят държавата, от наближаващото възмездие за престъпленията им. Босовете Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и Сашо Дончев, първите трима от които са подсъдими, очевидно изпаднаха в ступор заради планираните промени в конституцията за отпадане на давността на престъпления, свързани с приватизацията, одобрените на първо четене мерки за спиране на вторичния грабеж на активите на КТБ, както и осветяването на замесените в тези далавери.


 

Лозан си взе отпуск за Св. Валентин,

ВСС отложи кадрови решения

Председателят на ВКС и половинка на Черния лебед Бети Панова - Лозан Панов, си е взел едноседмичен отпуск, за да празнува на спокойствие Деня на влюбените Свети Валентин, съобщиха информирани източници. Преди да излезе в почивка, съдия №1 помолил в съдийската колегия на ВСС, чийто председател е, да не разглеждат без него важни въпроси, с което реално блокира работата на органа. Заседанието на колегията във вторник се водеше от председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Още в началото бяха оттеглени 5 точки от дневния ред, които касаят увеличаване на щатната численост на съдебни служители в съдилища в София и страната, без да стане ясно поради каква причина. В дневния ред на заседанието на Комисията по атестирането и конкурсите при съдийската колегия в понеделник фигурира точка относно молбата на зам.-председателя на ВКС и ръководител на Гражданската колегия Красимир Влахов да бъде освободен от длъжността и назначен като съдия там. Част от тази точка е и предложението на Панов на този пост да бъде назначена съдия Светла Димитрова. Въпросът вероятно ще бъде поставен за разглеждане на заседанието на съдийската колегия идния вторник, когато Панов вече няма да бъде в отпуск. След разгорещени дебати миналата седмица с мнозинство съдиите във ВСС порязаха настоятелното желание на Панов да освободи заместника си Влахов от поста и на негово място да бъде назначена Димитрова. С 10 гласа „против“ и 4 „за“ кадровиците на Темида не се съгласиха с доводите на Панов, че тази кадрова смяна е необходима. Няколко часа по-късно Влахов сам депозира оставката си в деловодството на ВСС. В нея той написа, че е взел решението сам със собствени мотиви, че единството и отношенията между магистратите във ВКС са по-важни за него от заемането на една административна длъжност и че се срамува да е част от екипа на Панов.

 

Панов в кола с незаконен буркан

Скандалният шеф на ВКС Лозан Панов се вози в кола с незаконно монтиран буркан. Това показва проверка на агенция Блиц. По информация на изданието след демонстративния отказ на Лозан Панов да ползва охрана и транспорт от НСО, той започва да се вози на служебен автомобил, управляван от шофьор на ВКС.

 

 

Автомобилът транспортира Панов по време на всичките му срещи и пътувания. Колата на съдия Панов, макар и служебна, според Закона за движение по пътищата няма специален режим на движение (устройства за звукови и светлинни сигнали), респективно – няма право и на подобно оборудване. На 2 ноември 2017 г. в 7.35 ч. на път за дома на председателя на ВКС, ползваният от Панов автомобил извършва поредица от опасни и неразрешени маневри по бул. „Цар Освободител“ – последователно внезапно преминава в лентите за движение (неправилно пристрояване по смисъла на Закона за движение по пътищата). Автомобилът е спрян от патрул на КАТ за проверка. Шофьорът е Васил Асенов Карадимов, служител на ВКС. При проверката полицаите установяват още, че на колата са монтирани светлинни индикатори, предназначени за автомобили със специален режим на движение. На водача е съставен акт, а впоследствие с наказателно постановление му е наложена глоба и е лишен от право да управлява МПС за един месец. Глобата е била общо 70 лв. (50 лв. за незаконните светлини и 20 лв. за неразрешено пристрояване).

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Подкупен данъчен се размина с условна присъда

С тригодишна условна присъда се размина 51-годишен инспектор от НАП – Сливен, който застана пред Темида по обвинение в получаването на подкуп от 300 лв, за да не състави акт на търговец от град Стралджа.