Снимки

Всеки затворник във Варна вече има на разположение 4 кв. м и модерна тоалетна в килията си. Ремонтираният корпус, който е с капацитет до 262 лишени от свобода, е напълно преобразен с вложените за основен ремонт 1,1 млн. лева. Навсякъде мирише на боя, като в крилата за затворниците личат прясно освежените цокли и врати. Преди ремонта жилищната част на затвора разполагаше със 70 спални помещения, а сега са преустроени в 87. Обособени са 3 столови за хранене на групите със специални нужди, 9 бани във всички коридори, бръснарница и две наказателни килии. Във всяко спално помещение пък е изграден санитарен възел с вандалоустойиви тоалетни чинии от метал, подменена е дограмата на прозорците и вътрешните врати, подовата настилка, електрическата инсталация и ВиК мрежата. Килиите са с електронни ключалки, които се наблюдават от дежурния нaдзирател в началото на коридора и са свързани с цялостната система за сигурност и охрана. Има парно, а в крилото за тежки престъпления и доживотни присъди е поставен и паникбутон за сигнализация при екстремни случаи и за комуникация между осъдения и постовия надзирател. В дъното на коридорите се намират наказателните килии и баните, които са изцяло облицовани с фаянсови плочки, нови керамични подове, мивки и вградени душове. Изграден е и нов команден център, от който главният надзирател ще ръководи и контролира процесите, свързани с изпълнение на наказанията.

Строително-монтажните работи започнаха през септември 2016 година.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Здравната ДАНС с нов шеф

След като прокуратурата започна разследване на корупционни практики и образува наказателно производство за престъпление по служба в Изпълнителната агенция „Медицински одит”, популярната като здравната ДАНС се оказа с нов шеф.

ДС пак впрегна агент Хранова

Ченгета и протестъри устройват нов водевил под формата на протест в София. Слугите на Българския Мадоф Цветан Василев ще се опитат с всички сили да стегнат редиците пред Министерски съвет в понеделник. В основата на активното мероприятие е личното НПО на банкера беглец "Ние, гражданите", което се ръководи от ченгето от ДС с псевдоним Ана Хранова Вера Ахундова.

Студентските общежития стават хотели

Между 14 и 18 лв. трябва да подготвят желаещите да пренощуват на общежитие в Студентски град, като сумата варира спрямо блока, в който са решили да се настанят. Ако гостите желаят да си гарантират, че ще бъдат сами в стаите, те трябва да платят всяко едно от леглата, намиращи се в помещението. Така те трябва да заплатят съответно между 28 и 36 лв. за двойна стая и от 42 до 54 лв. за тройна.