Снимки
Специализирано отделение по водолечение ще бъде открито в общинската болница в Свищов. Отделението ще се захранва от лечебна вода от лековит извор, който се намира на 7 км. от града. Първоначално водата ще стига до болницата с цистерни, а след това ще бъде направен и водопровод. Лечебната изворна вода помага при много заболявания на опорно-двигателния апарат, ендокринната система и др. От общината вече са отпуснали 50 хил.лв. за пълен ремонт на помещенията на двата басейна, тангенторите и останалите помещения, в които ще се приемат пациенти и ще се разкрият допълнителни клинични пътеки. „Водата е с уникален състав и качества. В дълбочина има постоянно температура от 45 градуса, която пада до около 42 градуса.Свищов има няколко термални извора, но единият е пресъхнал, а другият загробен. За последния имаме геоложки доклад .Болни от много места идват до него , за да го ползват, но първоначално ще пренасяме минералната вода с цистерни, след което ще направим водопровод и ще захраним и допълнителни обекти, защото дебитът е достатъчен. Започнахме процедурите по узаконяването на изворът от начало. Това е богатство за града и региона“, коментира кметът на Свищов Генчо Генчев. Той съобщи още, че само за година общинската болница е стопила голяма част от задълженията си , които към момента възлизат на близо 900 хил. лв. По съвместен българо-румънски проект 3 млн. лв. ще бъдат използвани за закупуване на скенер последно поколение и нова линейка, която е оборудвана даже за операции в движение. Още толкова средства ще получи болницата и за цялостна подмяна на отоплителната инсталация и саниране.
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Два нови автомобила за пациенти на хемодиализа във Велинград

Два нови автомобила, които ще обслужват пациентите на хемодиализа в региона, закупи Общинската болница във Велинград. Специализираните автомобили са купени по решение на Общинския съвет в курорта на лизинг и за тях е била обявена обществена поръчка за 40 000 лева.

30 години инвитро в България

Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато чрез инвитро. Така България става една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет. Сдружение „Зачатие“ посвещава на този важен юбилей Деня на репродуктивното здраве, който тази година ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г.

Кмет се потроши след падане от 5 м, ударил го ток

С тежки счупвания на бедрото, ръката и ямката на тазобедрената става бил приет в Клиниката по ортопедия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив кметът на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф. Преди няколко дни той се качил на стълба, за да смени крушките в уличните лампи и да е светло вечерно време на хората от селото. В този момент обаче го ударил ток, кметът политнал от стълбата и паднал от 5 метра височина.