Снимки

Едва 40 процента от свинското месо на българския пазар е произведено в България, се твърди в годишния анализ на неправителствената организация "Интелиагро".

Цените на месото са сравнително високи, затова и българското свинско месо се продава почти само на дребно на потребителите, докато преработвателите и производителите на колбаси разчитат основно на по-евтин внос.

Експертите прогнозират, че ръстът в производството ще продължи през следващите години и ще гарантира задоволяване на поне 60 на сто от родния пазар с произведено в България свинско месо. 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

600 фирми наели работници от страни извън ЕС

Над 600 работодатели са наели сезонни работници от страни извън Европейския съюз (ЕС). Според данните до средата на юни в Инспекцията по труда във Варна са подадени над 600 уведомления от работодатели, назначили служители от трети страни. Очакванията са, че до началото на юли броят на чуждия персонал по морето ще скочи двойно.

Пътуването до морето с 15 лв. по-скъпо

Средно с около 15 лева по-скъпо ще ни излезе пътят до морето и обратно с автомобил това лято в сравнение с миналия юни, изчисляват от Съюза на българските автомобилисти (СБА).