Снимки

Силиконови гърди от азиатски страни, които нямат регистрирани фирми дистрибутори у нас, се внасят нелегално чрез съседни страни. Най-често това става с колетни пратки, като се изпращат единични бройки. Някои по-смели дами дори си правят екскурзии и си ги внасят сами, разкриха лекари. Така по думите им жените си спестявали по две-три хилядарки в левове.

Далекоизточните бюстове са от по-ниско качество. Те невинаги били придружавани от сертификат на производителя, а някои дори нямали гаранция колко време ще издържат. Най-често те оцеляват две-три години, след това дефектират и се налага да бъдат изваждани. Китайските и индийските красоти понякога дори

не издържат на промяна в налягането

и при самолетен

полет се пукат.

Сега у нас няма закон, по който хирург да бъде съден за грешка при имплантиране на силиконови красоти или за поставянето на некачествени импланти, освен ако ощетеният не заведе иск по общия ред по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс. На практика обаче той трудно може да бъде осъден, защото щетата е почти недоказуема, тъй като хирурзите без призната специалност пластична хирургия не издават документ, че са направили интервенцията.

Преди няколко години шест дами от Бургас с гръмнали гръдни импланти

се опитаха да

съдят частна клиника

от друг град, където те им бяха поставени. Оказа се обаче, че те трудно могат да докажат, че интервенцията им е направена във въпросното лечебно заведение, защото в епикризите и придружаващите документи никъде не фигурира записана хирургическа интервенция и имплантация. Навсякъде вместо това се казва, че им е направена козметична процедура, без да се дават подробности за нея. Така според медицинската документация се оказва, че на жените не са правени никакви операции.

Санкции няма и за козметичките, медицинските сестри и рехабилитаторките, които инжектират ботокс и извършват дълбок пилинг с лазер, без да имат право на това.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Осмокласник се заради от сифилис, 25 пипнали болестта тази година

Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, съобщиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали болестта тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже.