Снимки

Възможност за електронно обучение в неделните ни училища предвижда Проект на Постановление на Министерски съвет, публикуван на сайта на образователното министерство за обществено обсъждане. При определени условия учениците зад граница могат да се обучават електронно комбинирано с частично присъствени часове, които да не са по-малко от 30% по съответния предмет или пък изцяло онлайн. Комбинирана форма на обучение се предвижда в случай, че учениците временно нямат възможност да бъдат в класните стаи, както и за децата със специални образователни потребности (СОП). Тя е възможност и за учениците, които искат да завършат обучението по български език и литература, история и цивилизации, география и икономика за два и повече класа в рамките на една учебна година. Електронно обучение без присъствени часове пък може да се провежда, в случай, че на радиус на 200 и повече километра от дома на детето няма неделно училище. Уроците могат да бъдат изцяло онлайн и за учениците, които има обективна и трайна невъзможност да пътуват до най – близкото школо, както и за децата със СОП. Електронно обучение се предвижда като възможност и за лицата, чието ниво на владеене на български език не съответства на изискванията за придобити компетентности за съответния клас. Документът предвижда е неделните школа да се подготвят деца е предучилищна възраст от 4 години, както и ученици от 1 до 12 клас. Освен д обучават училищата ни зад граница ще могат и да подготвят кандидат-студенти за прием в български университет с изпити по български език и литература, история и география.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Деца с дълги коси аут от водните пързалки

Деца с дълги или неприбрани в гумени шапки коси не бива да бъдат допускани да ползват водните и другите атракциони по морето. Това информираха от Комисия за защита потребителите (КЗП). От там уточниха, че при неспазване на това изискване има повишен риск от нараняване на децата.

Подозират Лозан в натиск на съдии

Нов скандал с подозрения за натиск върху магистрати от страна на шефа на КВС Лозан Панов се развихри на заседанието на Висшия съдебен съвет във вторник.