Всеки знае, че главното предназначение на ушите е слухът. Този орган обаче всъщност е ключ и към тайните на човешкото тяло и психика.
Традиционната източна медицина смята, че чрез ухото могат да се диагностицират и лекуват различни заболявания. Важно е обаче, че окончателно техните белези се оформят едва към 40-годишна възраст. И все пак в горната част на ухото се крие умственият капитал, средната пък е свързана със сърцето и дробовете, а долната отговаря за стомаха и волята. Вярва се, че дясното ухо е свързано с настоящето, а лявото - с миналото. Цветът и формата на ушната мида също може да подскаже както различни симптоми, така и характера на човека срещу нас.

 

Организъм
Така например ушите с правилна форма, достатъчно големи и с еднакъв размер говорят за добра наследственост и качествен запас от резервни сили в организма. Твърде зачервените или горящи уши пък говорят за склонност към хипертония и нарушения в работата на вегетативната нервна система. От друга страна, ако те са студени и бледи, това е свидетелство за понижено кръвно налягане и обща слабост на организма. Някои уши имат синкави оттенъци, които пък говорят за наличие на сърдечна недостатъчност или заболявания на белите дробове и бронхите. Ако те са тъмни с червено-син цвят, е възможно това да издава заболяване на стомаха, червата, задстомашната жлеза или черния дроб. Когато кожата на ушната мида е блестяща или покрита с петна, най-вероятно балансът на минерали в организма ни е нарушен. Когато пред ушите се появят ситни бръчки, трябва да обърнете внимание на храненето, защото това е индикация за изтощаване на организма. В същото време бръчките в областта на възглавничката показват предразположеност към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, в това число атеросклероза, опасност от инсулт и инфаркт. Бръчки в месестата част могат да се появят и при диабет.

Натури
Разположението и формата на ушите пък говорят за характера, качествата и недостатъците на един човек. Високо разположените уши например са признак за голям интелект. Големите, тънки и щръкнали форми разкриват уклон към изкуство, някаква дарба и стремеж към хармония. По-малките, дебели и прилепнали уши издават дребнавост, непостоянство, отмъстителност и неискреност. Ако формата им е дълга и тясна, значи срещу нас е лекомислен човек, неспособен да се съсредоточи, скъперник или завистник. Пазете се от хора с щръкнали нагоре уши, тип „вълчи“, защото това предразполага към грубост и жестокост. Мъхът в ушите може и да изглежда отблъскващо, но всъщност характеризира страстните натури. Колкото е по-дълга долната част на ухото, толкова е по-умен човекът. На Изток хората с такива уши са смятани за мъдреци. Леко повдигнатата напред долна част отразява присъствието на богат духовен живот. Вътрешното надебеляване пък е показател за емоционална натура.

 

Суеверия на сигналите

Според много хора ушите издават и различни сигнали. Има редица суеверия, свързани с този орган от човешкото тяло. Едно от най-популярните е, че когато ушите ви горят, значи някой говори за вас. За да се отървете от това, трябва на глас да изречете името на човека, който смятате, че в този момент споменава вашето име. Ако сте познали, ушите ви ще спрат да горят. Има обаче различни интерпретации, например ако ви пари на лявото ухо, това значи, че някой лъже или клюкарства зад гърба ви, а ако е дясното - че някой ви хвали и разказва хубави неща за вас. Ако пък дясното ви ухо пищи, това значи, че ви очаква хубава новина, и обратно - ако чувате писък в лявото си ухо, значи ще ви сполети лоша вест.

 

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Робот разпознава болни в тълпата

Китайски учени са конструирали робот, способен да разпознава в тълпата хората с висока температура в рамките на борбата с новия коронавирус, съобщи агенция Синхуа.