Снимки

Дизайнерът от Бруклин, Ричард Кларксън експериментира с дизайна на изкуствени облаци от няколко години. Неговите впечатляващо изработени изкуствени облаци варират от прости абажури до по-сложни интерактивни инсталации, които имитират аудиовизуално гръмотевична буря. Най-новото му изобретение е Floating Cloud (Плаващият облак), плаваща  във въздуха посредством магнитна левитация настолна LED лампа, която мига в различни цветове според звука в стаята.


Първият експеримент на Кларксън с интерактивен облак е през 2014 г. под формата на голям висящ гръмотевичен облак. Тази творение включваше Bluetooth високоговорител, който използва сензори за движение, за да задейства гръмотевичен грохот и светкавици в отговор на движението в стаята, като същевременно и функционира като говорител, който може да възпроизвежда любими песни.

Големият недостатък на този по-ранен дизайн на облаци бе фактът, че беше нужно да бъдат вързани за тавана, което отнемаше голяма част от илюзията. Миналата година Кларксън представи първия си летящ облак, наречен Making Weather.

Летящият облак бе подобен на предишния висящ дизайн, но използва технология за магнитна левитация, за да стои във въздуха, без необходимост от кабел, над отразяваща овална основа.


Making Weather включваше Bluetooth високоговорител но Кларксън го е премахнал в новия си Floating Cloud.

Теглото на говорителя значително понижавало височината на издигане на облака, както и драстично намалявал живота на батерията. Също така, дизайнерският екип осъзнал, че говорителят не е обходим.


Новата лампа Floating Cloud сега може да се извиси на разстояние от 70 мм от основата си и има вграден микрофон, който долавя заобикалящите го звуци, реагирайки визуално на музика или гласове с четири различни режима на осветление. Самият облак е направен от хипоалергенно полиестерно влакно и има вградена литиево-йонна батерия с 6600 mAh.


Тези изкуствени облаци обаче не са никак евтини, поради ограничената серия от 100 броя, всеки с цена от $ 4.620. Все пак, тези ръчно изработени облаци със сигурност са повече художествени произведения, отколкото настолни лампи.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Chatterbaby помага на родителите с увреден слух

Приложение превежда бебешкия плач

Chatterbaby помага на родителите с увреден слух

Всеки родител ще потвърди, че звукът на плача на бебе, може да съобщава множество неща, от „гладен съм” до „боли ме”. Екип в UCLA вече е разработи ново приложение, което може да долови, кога бебето плаче и помага да се дешифрира това, което се опитва да съобщи.

Изкуствен интелект сам поправя грешките си

Система позволява на роботите да се учат от хората

Изкуствен интелект сам поправя грешките си

Ако роботите някога ще заместват хората, те ще трябва да се научат да работят. Ръководителите на фабрики имат по-важни задачи, от това да програмират сложни инструкции, като ще е много по-лесно, ако биха могли да покажат на роботите какво да правят, също както биха показали на нов служител.

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.