Снимки

Изучаването на електроника от книга може да изглежда, като стъпка назад в днешния свят изпълнен с учебни видеоклипове и всякакви джаджи за сглобяване. Френската компания Papier Machine изобщо не мисли така и пусна в Kickstarter първата си от поредица книги, съдържащи проекти за изграждане с електронни вериги.

„Тъй като вярваме в обучението чрез игра, Papier Machine има за цел да стимулира любопитството на хората и най-вече те да се забавляват”, казват от компанията.

Vol.0 е първият от поредица учебници по електроника, съдържащи проекти, предназначени за изрязване, сгъване, оцветяване и сглобяване, предлагайки на бъдещите изобретатели основен поглед върху това, как работят електронните схеми.


Всяка книга ще е с определена тематика, като при първата това е звука. Vol.0 включва шест проекта, разпределени на 24 страници, сред които Graphite Piano, където нарисувани на ръка графитни зони затварят вериги, създавайки звуци или Wind Ghost, където младите учени могат да генерират звуци, използвайки дъха си.


Книгата идва с пиезо елементи, звукови чипове и батерии, хартия и проводимо мастило. Бидейки хартиени, означава, че проектите може да не издържат тдруги олкова дълго, колкото комплекти за обучение, но децата ще могат да оцветяват своите творения и триизмерни проекти, които се сглабят без нужда от лепило, а посредством процепи и уши.


След 3 години разработване проектът е готов да премине от концепция към реален продукт. Проектът Papier Machine вече е достигнал целта си за финансиране, като Vol.0 е с цена от € 45.
Кампанията продължава до 18 февруари и ако всичко върви по план, доставките се очаква да започнат през юли.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.