Телефоните развеждат. Наскоро една „светска“ двойка популярна с това, че ги дават от време на време в неделните предавания се раздели заради снимки в мобилния апарат. Жената се събуди изтипосана с пръст в устата, а половинката й с пръст в друго място. Пошумя се и се приключи. Оказва се обаче, че когато говорим за развод по смисъла на закона, телефонът играе важна роля. За това ако ви мъчат комплексите следете мобилните апарати на половинките си. Там се крие истината, или лъжата. За всеки понятието е различно. Ако видите възлюбената си или възлюбения си да прави мръсни неща с друг и съдът ще го признае. За вас ще остане само горчилката да си прожектирате записа на падението. И се замислете, без значение дали сте мъж или жена – щом половинката ви се снима с друг, дали и вие нямате вина? Имате, разбира се. Във връзката не трябва да се опитваме да се хванем, а да се стараем да запазим доверието и уважението на човека до себе си. Иначе ще живеем в едно изкуствено клише като поздравление за рожден ден – „бъди жива и здрава и много щастлива“. Ще сме живи, дай Боже здрави и може би щастливи. Но само ние ще си знаем колко сме щастливи. За това, гледайте да живеете така, че да ходите по-рядко при доктора, да не ви се налага да търсите порно клипчета в телефона на половинките си (пази Боже да са с тяхно и без ваше участие) и да сте сравнително щастливи. Поне да не ви се налага да се развеждате. Че то вече си е сложно. Докато разделите кредитите, ипотеката на апартамента, детето, таксите за детската градина и всички други неща, определени от закона, то ще стане страшно. А и е скъпо да докажете пред Темида, че имате рога. Струва 5 хил. лева (виж стр. 2). Ще го докажете, ама за чии? Хем ще сте рогоносец, хем ще сте с 5 хил. лева по-бедни. За това си спестете парите, а инвестирайте в доверието и вниманието. Те не струват скъпо. Просто трудно се постигат. И винаги е по-добре да си спестите 5 хил. лева, дела и караница с неверника/неверницата. Тя ако си е магаре, магаре ще си остане цял живот. Същото се отнася и за мъжа. Изловите ли я в изнверява, разделяйте се по взаимно съгласие. По-евтино е. И продължете напред. В света има много мъже. Има и много жени. А ако сте от онези модерните в последно време още по-добре. Ще имате двоен шанс да намерите човека на живота си. И ако едно клипче с неприлично съдържание ще ви отвори вратата към новия ви и щастлив живот, тогава го търсете, показвайте го пред съда, качвайте го в интернет. А ако смятате, че пак ще си останете поредния нещастник, чийто мъж или жена се е снимала в порно, докато вие сте бил на работа, то тогава изобщо не се хабете. Подавайте молбата за развод, преглъщайте горчилката, спестете си парите и си останете поне с малкото ви достойнство. По-добре се разведете мобилно, а не живейте статично.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Истерията около един първолак

Да си първокласник – то не е шега! Да си родител на първокласник пък си е истинско финансово изпитание. Минимум 450 лева струва на едно семейство закупуването на всичко необходимо за бъдещото първолаче. Като се има предвид, че детските надбавки за едно дете са 40 лева, излиза, че цяла година мама не трябва да ги пипа и да ги къта за първия учебен ден.

Дигитални консули – да, ама надали

Трябва да е тренди, да не го е направил никой още масово и да прави добро впечатление на хората. Това е рецептата за успех за всеки начинаещ специалист по „връзки с обществеността“, давана от известни и не толкова свестни експерти по темата. Така звучи и идеята българите по света да се свързват с нашите консулски служители, ако изпаднат в беда чрез мобилните си телефони.

Възход и падение на българския джендър

Решение № 13 по дело 3/2018 на Конституционния съд на Република България от 27 юли 2018 година ще заеме специално място в историята на страната, а вероятно и в историята на Европа и света. С него по аргументиран и категоричен начин беше посочено, че т.нар. „Истанбулска конвенция” (по-нататък само „Конвенцията”) противоречи на духа и буквата на българската Конституция. Този документ, прочие, носи претенциозното наименование „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”.