Снимки

Програмирането на индустриална плетачна машина, за да изплете определен тип артикул е доста сложен процес. Поради това те обикновено не се използват за създаване на единични бройки. Това вече може да се промени, благодарение на нов софтуер, с който плетачните машини може да плетат индивидуални 3D обекти.

Програмата е разработена от екип учени от университета Карнеги Мелън, ръководен от асистент Джеймс Маккан. Използвайки компютърни модели на триизмерни обекти, под формата на 3D мрежи, които автоматично се превръщат в инструкции за плетене, бод по бод, и позволяват на компютърно контролираните плетачни машини да произвеждат тези 3D предмети при необходимост.

Софтуерът е разработен да работи с широко разпространените машини за плетене с V- образни легла, при които влакната преждата се манипулират от успоредни легла с игли, които са под ъгъл една спрямо друга, под формата на обърната бъква V. Софтуера е съобразен със ограниченията на тези машини, което води до инструкции, свеждащи до минимум шансовете за късане или задръстване с прежда.

За сега системата е в състояние да произвежда само обекти с гладка повърхност, за разлика от други видове плетки. Както и софтуерът все още не е съвместим със всички марки и модели машини.

Технологията ще позволи на плетачните машини лесно да произвеждат потребителски артикули като ръкавици или пуловери, изплетени индивидуално за клиенти.

„Машините за плетене може лесно да бъдат използвани като 3D принтери”, казва Маккан.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Как ще намалят зависимостта към смартфона

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Забелязват се сходства, между предстоящите iOS 12 и Android P актуализации, като това са нови инструменти за ограничаване на нарастващата зависимост на потребителите от техните смартфони. Ето как големите компании в света на мобилните технологии ще се опитат да накарат потребителите да прекарват по-малко време, вторачени в дисплея на мобилния си телефон.

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.