Снимки

Чуждестранните инвестиции в страната за първите шест месеца на годината се увеличават с 3 процента. Това съобщи днес във Варна зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, която присъства на откриването на приемна на Комисията за защита на потребителите в курорта "Златни пясъци".

Тя допълни, че към момента има много заявени желания за инвестиции. През тази седмица ще бъдат сертифицирани още три проекта, обясни Везиева. По думите й има около 22 предложения и искания от страна на инвеститори, така че интересът към България е много засилен през тази година.

Според нея това се дължи на различни обективни фактори, единият от които е свързан с геополитическата ситуация в целия свят и все по-навлизащата кръгова икономика. Пример за подобна кръгова икономика е зоната "Тракия" в Пловдив, където около инвестиция за автомобилостроене се създаде съпътстваща такава с допълваща функция, обясни зам.министърът.

Финансовата дисциплина се отчита изключително добре от страна на външните инвеститори, каза още тя. Основно чуждите инвеститори, които към момента са със запитвания, са от Франция, Германия, Холандия, Дания.

В отговор на въпрос как ще се отрази на страната резултатът от референдума във Великобритания, зам. министърът посочи, че е прекалено рано да се отговори, тъй като все още няма самия акт на Великобритания за това, че излиза, освен референдума. Следим процеса, но излизането няма да е толкова бързо, ако въобще има такъв акт, каза още Везиева.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.