Частен съдия изпълнител извади на тезгяха за пети пореден път затворената от няколко години заради дългове белодробна болница в мъглижкото село Радунци. Поради липсата на интерес в предходните търгове началната цена е смъкната на 600 000 лева.

Сградата на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация е обявена за продажба на публичен търг за удовлетворяване вземанията на „ЕВН България Електроснабдяване” и присъединени взискатели. Дължимите данъци за имота са в размер на 6221,63 лв.

Здравното заведение е обявено за ликвидация от МЗ през лятото на 2015 г., след като преди това дръпнаха шалтера за енергото.

След това сградата на болницата бе обявена за продажба по искане на ЕВН заради неплатени 134 хил. лв. за потребена електроенергия.

Общо дълговете надхвърлят 1,5 млн. лв., включително и дължимите пари за заплати на персонала.

На първия търг, обявен за 11 август м. г., за продажба се предлагат централният корпус на сградата на четири етажа, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и др. с разгърната застроена площ от 15 220 кв. метра.

Сградният фонд е от периода 1938-1953 година, строителството е стартирано с указ на цар Борис Трети. На четирите етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др. В миналото там са се лекували стотици пациенти. Сега всичко е запустяло и се руши.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

 Товарният автомобил е бил шофиран от 31-годишен хърватин

Камион разсипа 23 тона зехтин на магистралата

Товарният автомобил е бил шофиран от 31-годишен хърватин

Товарен автомобил катастрофира тази сутрин на магистралата и разля 2 тона зехтин, съобщават от полицията. "Волво"-то е било шофирано от 31-годишен хърватин.