Пращат братята  побойници от Владимирово в интернат
5

Пращат братята побойници от Владимирово в интернат

Комисия от полицаи, социални и прокурори е решила двамата братя Веселин и Митко, които в неделя вечерта нападнаха семейство, раниха майка и син и съсякоха с брадва пенсионер, да бъдат изпратени в педагогически интернат в София, съобщи директорът на регионалната социална служба Георги Цеков. Майката е дала съгласието си за това. Окончателното решение дали невръстните престъпници ще бъдат изпратени в поправително училище ще бъде взето в понеделник от съда, уточни Цеков.

14-годишният Веселин все още е в болница, а 11-годишният му брат Митко е настанен в кризисния център в Монтана.

Двама братя нападнаха семейство в бойчиновското село Владимирово. Съсякоха с брадва 72-годишния стопанин Иван Младенов, удариха дъщеря му с брадва в главата, раниха 16-годишния му внук, а накрая в мелето пострада и по-големия от нападателите. Веселин все още е в реанимацията на монтанската болница, опасност за живота му няма. Той е с прободна рана в бедрото, припомнят от полицията.

Дни преди Коледа Веселин и Митко заплашиха с нож 82-годишен дядо във Владимирово и задигнаха портфейла му.

Хората в селото се надяват съдът да прати двамата невръстни бандити в интернат, за да си отдъхнат.

За двете момчета се грижи баба им. Децата в семейството са общо шест. Майката работи като баничарка в София, а бащата бил в затвора. След като излязъл никой нищо не е чул за него.

Невръстни апаши нападнаха семейство, съсякоха с брадва пенсионер

 

Историята потресе цяла България

Когато на 22 януари двамата братя на 14 и 11 години нападнаха семейство в бойчиновското село Владимирово. Съсекоха с брадва 72-годишния стопанин Иван Младенов, халосали с лопата дъщеря му и се опитали да пребият и внука. 16-годишното момче обаче изтръгнало нож от ръцете на единия нападател и успяло да го прободе в крака. Възрастният мъж е в болница с черепно-мозъчна травма – фрактура на тилната кост и хематом. В болница е и по-големият от нападателите – 14-годишният Веселин. Той е в реанимация с прободна рана в бедрото, близо до слабините, казаха от полицията в Монтана.

„Дядото е опериран по спешност. Имаше разкъсване на меките тъкани, нараняване на костите, включително и малък субдорален хематом – хематом около мозъка.“, каза шефът на хирургията д-р Красимир Каменов.

Драмата се е разиграла на 22 –ри - неделя привечер около 17,30 часа. 14-годишният Веселин и 11-годишният му брат Митко нахлули в дома на дядо Иван. В двора на пътя им се изпречила дъщеря му – Сава. Невръстните престъпници без да му мислят халосали жената с лопата в главата. Тя се строполила на земята и двамата продължили навътре към къщата. Дядо Иван се опитал да ги спре и да ги прогони от дома си. Тогава единият от братята го ударил с брадва в главата. Възрастният човек паднал, а от него шурнала кръв. В този момент се появил внука – 16-годишният Ивелин. Апашите налетели срещу него. В схватката единият ранил момчето с нож в ръката. Ивелин успял да изтръгне оръжието и наръгал по-големия брат в крака.

Съседи станали свидетели на ужасното меле и веднага потърсили помощ на 112. На мястото дошли полиция и линейка . Ранените са откарани в болница, а полицията е започнала разследване на инцидента.

Веселин и Митко са стари познайници на криминалистите. Дни преди Коледа двамата заплашиха с нож 82-годишен дядо и задигнаха портфейла му.

Цялото село е пропищяло от невръстните бандити. Местните твърдят, че са като озверели. Ежедневно нападат деца и възрастни, бият, вадят ножове. Преди дни пребили момче, за да му вземат шейната.

 

За Веселин и Митко се грижи баба им. В семейството има още четири деца – момче и три момичета. Майката живее в София, а бащата никой не знае къде е .

„Тези деца са проблем. В петък 27 януари имаше н асрочено дело на Веселин и Митко в общинската комисия за борба с незаконните прояви на малолетни. Не се явиха и го отложихме.”, каза кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

Според местните хора по-малкият брат – Митко има здравословни проблеми. Детето е много агресивно и странно и е опасно за околните и за себе си. Хората във Владимирово смятат, че за децата не се полагат нужните грижи в семейството. Те живеят в ужасяваща мизерия, а бабата няма капацитет да бъде техен настойник.

Със случая би трябвало да се заемат не само полицията, а и социалните и тези деца да бъдат изведени от коптора, да се лекуват и да ги настанят в дом, смятат хората от селото.

До тогава никой няма да може спокойно да върви по улицата, или да пусне детето си да играе, твърдят пострадали от нападенията на Веселин и Митко.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.