34 земеделски проекта получиха

34 земеделски проекта получиха "зелена светлина" за повишаване на биосигурността

Държавен фонд „Земеделие“ приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 43 проекта по втори прием от подмярка 5.1 „Подкрепа за инвестиции в превантивни мерки, насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“ от ПРСР 2014-2020 г.  34 проекта преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. Едно проектно предложение е оттеглено, а останалите 8 не преминават на последващ етап, съобщиха от ДФЗ. 

По процедурата се подпомагат дейности на земеделски стопани в животновъдни обекти, в които се отглеждат свине, птици или ДПЖ, насочени към:

  • Инвестиции в закупуване или изграждане на инсталации и оборудване за дезинфекция;
  • Инвестиции в изграждане на огради и преградни съоръжения в рамките на стопанствата;
  • Инвестиции в съоръжения и оборудване свързано с осигуряване на превенция, включително за повишаване на безопасността при съхранение на фуражи;
  • Инвестиции, свързани със съхранение на странични животински продукти;
  • Инвестиции в санитарна инфраструктура - за осигуряване на качество на водата, обновяване на помещенията, в които се отглеждат животните, съоръжение за обеззаразяване на местата за съхранение на тор, торови течности и технологични води.

ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция (ДФЗ - РА) ще изпрати и чрез ИСУН уведомителни писма за недопускане до техническа и финансова оценка на кандидатите, чиито проектни предложения попадат в списъка. В едноседмичен срок след получаването им,

кандидатите могат да подадат възраженията си

пред изпълнителния директор на ДФЗ - РА чрез ИСУН. След приключване на процедурата по обжалване, допустимите проекти ще преминат на следващ етап.

Припомняме, че техническата и финансовата оценка се извършват само за  предложенията, които са преминали успешно оценка на административно съответствие и допустимост. Когато на този етап се установят обстоятелства, които изискват допълнителна пояснителна информация, ДФЗ – РА отново изпраща на кандидата уведомление чрез ИСУН.

След приключването на етап - техническа и финансова оценка, кандидатите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране ще получат уведомителни писма, с които ще бъдат поканени да

представят в 30-дневен срок доказателства,

че отговарят на изискванията за бенефициент. Финалната стъпка е подписването на административни договори по процедура по подмярка 5.1 „Подкрепа за инвестиции в превантивни мерки, насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.