33-ма глобени за свободно пуснати коне в Дупница

33-ма глобени за свободно пуснати коне в Дупница

„Арестуваха“ 46 животни за година

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще изиска със свое писмо до ОДБХ-Кюстендил, списъка на всички собственици на коне и техният брой на територията на града и селата. Причината за това са, зачестилите нощно време свободно движещи се коне в района над Парк "Рила" и в района на главен път Е-79.

Всеки един от животновъдите ще бъде официално предупреден за съответните наказателни и административни мерки. Справката със собствениците ще бъде предоставена и на РУ-Дупница, които също да предприемат дейност по уведомяването им.

Животинският обект, където се прибират свободно движещи се коне работи през деня, като за миналата година са "арестувани" 46 животни на 33-ма собственици - 22-ма от тях са от Дупница, а 9 от село Бистрица. За всяко животно, се плаща 20 лв. за залавяне и 25 лв. за престой до 24 часа. За последния месец на миналата година са прибрани 8 коня на 3-ма собственици.

Свободно пуснатите коне през деня намаляха драстично, но за сметка на това продължават набезите вечерно време и най-вече през нощта, което създава предпоставки за ПТП-та по улиците. При нощните набези, служителите на реда ще могат да установяват и санкционират собственика им, тъй като животинският обект работи през деня.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.