Снимки

Община Пещера вече извозва сметта от родопското градче и двете села Капитан Димитриево и Радилово в новото Регионално депо край Пазарджик, след като първият камион с отпадъци вече бе приет на новата площадка, информираха от родопската община. Сметосъбирането в новата година започна без сътресения, а след като община Пазарджик обяви бедствено положение и депото бе отворено, започна извозването на отпадъците към него. На място, за да се увери, че няма проблеми, бе и кметът на Пещера Николай Зайчев. Въпреки че от 1 януари т.г. отпадъците ще се карат на по-далечното депо, такса битови отпадъци/ТБО/ в Пещера остава непроменена през 2018 година.Заложените постъпления от ТБО са 1 050 000 лв., колкото са и предвидените разходи.  Очакваното изпълнение на събираемостта е малко над 1 017 488 лв. От тях 222 000 лв. от населението, а почти 800 000 лв. са от фирмите в общината.От платените през годините глоби към РИОСВ заради старото сметище, днес община Пещера разполага с 1 125 000  милиона лева, които ще се използват за купуването на техника, съобщи кметът Николай Зайчев. Според него с част от тези средства се планира изграждането на  сепарираща инсталация. Има и проект за инсталациите за предварително третиране на отпадъците и компостиране. Освен това се планира кампания сред жителите на общината за разделно сметосъбиране, което ще позволи такса смет да се запази такава, каквато е и за в бъдеще.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

БСП представя визия за България

БСП ще представи проект на "Визия за България". Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Събитието ще се състои в 13.00 часа в зала 3 на НДК в София.

Сменят ветеринаря на Болярово

Ветеринарният лекар за стадото в Болярово ще бъде сменен, за да може безпрепятствено да бъдат взети втори проби от животните, съобщи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов след снощното заседание на оперативния щаб за борба с чумата.