Снимки

Около 20 са запуснатите и изоставени жилищни сгради в центъра на Пловдив, сред които няма общински имоти. В тях често се настаняват скитници и наркомани, които причиняват зимно време пожари. Администрацията на район „Централен” е изпратила предписания до собствениците на къщите, но те или се крият, или са от години в чужбина и с тях няма никаква връзка. Това стана ясно на общинска сесия в Пловдив след изказване на съветника доц. Ангел Иванов. Той си е направил труда да обиколи всичките шест района в Пловдив и навсякъде е открил запуснати постройки. „В тях често възникват пожари. Те са опасни, създават мрачно настроение и чувство на разруха”, каза Иванов, който попита от микрофона по време на сесията дали изоставените жилищни сгради в Пловдив са описани и картотекирани от местната власт, издирени ли са собствениците им, които трябва да бъдат задължени да ги обезопасят и дали има общински имоти в това състояние.

Една от тези сгради се намира до Дома на етносите в центъра на Пловдив, точно над Понеделник пазара. Къщата е на 4 етажа и е буквално призрачна. Собствениците на имота са наследници на мъж, който преди много години е емигрирал в САЩ. В Пловдив те имали нает човек, който плащал данъците на имота, но категорично отказвал да приеме кореспонденцията от район „Централен” и да я препрати към наследниците в САЩ. Така налаганите глоби, които са от 1000 до 5000 лева, нямало как да бъдат връчени на собствениците. Такъв бил казусът и с останалите собственици на изоставени къщи. „Извършват се непрекъснато огледи, но стопаните на сградите са трудно откриваеми или се крият”, коментираха от район „Централен”.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Чорлу и Одрин влизат в битка за българските купувачи в Тракия

300 автобуса от България тръгват на шопинг в Турция

Чорлу и Одрин влизат в битка за българските купувачи в Тракия

Над 300 автобуса с организирани шопинг туристи от България очакват организаторите на Търговското изложение Чорлу в едноименния турски град на магистралата между Одрин и Истанбул. "Създали сме организация с български туроператори от цялата страна и каним българските клиенти да дойдат при нас на предстоящото Търговско изложение Чорлу 2018." - заяви пред журналисти от България председателят на Търговско-промишлената камара на Чорлу Иззет Волкан.

Новият шеф на НЗОК: Две лобита диктуват в здравния сектор

В отрасъла има две силни лобита – на фармакокомпаниите и болничните. Групата на фармацевтичните компании формира цените и пробива навсякъде, а болничното лоби съществува на гърба на държавните и общинските болници.