Снимки

Старостилен Тодоровден празнуваха за четвърта поредна година в Павликени и метири села от общината.

Празникът беше отбелязан с кушии, спортни състезания и конкурси. Наградите за най-гиздав кон и най-добре украсена каруца отидоха безапелационно у Младен Огнянов от село Върбовка. В дисциплината Прескачане на препятствия – паркур, първо място зае Андреан Ангелов с кон Куинхейт. Негови подгласници станаха Илия Асенов с Перла и Митко Атанасов с Ендър старт. В гладкото бягане – кушия в категорията местна порода победител стана Мехмед Ширинов с кон Назара, а в категорията чистокръвна порода – Юли Бейков с кобила Мигла. В третата дисциплина Барел рейсинг отново победител бе конят Куинхейт с подгласници две кобили с еднакви имена - Перла. Всички класирали се на пирозвте места получиха грамоти, статуетки и парични награди. Най-възрастният състезател тази година бе Стнислав Асенов, а най-млад се оказа дамата Калина Савова.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Руските връзки на Цветан Василев се подават от трезора на КТБ

Дебелите руски връзки на Цветан Василев изскочиха и от свидетелските показания по делото за източване на КТБ. Дори флагманът на координираната от олигарха Иво Прокопиев Фабрика за фалшиви новини „Капитал“ не успя да ги прикрие, а напротив – погрешка ги освети. Именно „Капитал“ в последния си брой за пореден път се опита да отклони вниманието на обществото с манипулативна публикация, базирана на свидетелски показания по делото за източването на КТБ.

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само атракция за публиката и силен коз в патриотичното възпитание на младите, но и източник на приходи от културен туризъм. Местните управи помагат финансово за провеждане на проявите, защото те са реклама за общините и събират много туристи не само от България.

Гимназии и бизнесът разработват учебни планове

Учебни планове и програми по специалности в 40 професионални направления започват да разработват екипи от водещи професионални гимназии от цялата страна в партньорство с представители на бизнеса и висшите училища. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на дискусия за повишаване на образователната продукция в рамките на икономическия форум в Пловдив.