„Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има „матриал“ (материал), както казваше един партиен вожд. Материал има вече навсякъде – в социалните мрежи, в интернет, на улицата, в училище, че дори и вкъщи. А едни хора искат да има материал и в аптеките. Ама хайде спрете се, господа. Това нещо не е билков чай, както и да искате да го пробутате и прокарате, за да си легализирате наркоразпространението. „Тази година - завод за полупроводници, догодина - за цели проводници!“ (отново из речите на същия вожд). Ама ние не може да сме проводници на вашите икономически интереси. Нито преди 30-40 години, нито сега. Има един общ интерес – здраво и мислещо общество, адекватни деца и работеща полиция.

"Когато ме разкарваха от килията до дежурната, един ден ми направи впечатление, че много жени имаше там по стълбите. Всички ме гледаха, тъй като аз съм с белезници, арестант. Гледам ги - начервени и прочие. По-късно разбрах, че това са подбрани проститутки“, отново заключва вече покойния вожд. Сега има и много, които не са такива, толкова леки. Има жени и професионалисти, които си тежат на мястото, но все още има някои от онези „подбраните, начервени и пр.“, които само кликат на компютъра, но от избирането на сутиени и обувки за уикенда нямат време да си свършат нещата от делника. А докато има такива, „навсякъде ще има матриал“, а ние ще сме полухора. И тази година, и през следващите. И никога няма да станем цели хора. „Времето е ваше, но всичко друго е наше“. А със свободната продажба на наркотици в интернет и времето вече няма да е наше. И тази продажба е родена от свободията. От времето, в което хората прекарват, мислейки как да изкарат бързи пари. То е ясно. Има няколко начина – или търкат картончета, или продават наркотици, или крадат. Малко мислят за нещо друго. А като запалят от лулата на мира, хептем ще спрат да мислят. Некачественият материал ще стане още по-калпав с другия материал, който е на два клика разстояние от нас. Мъглата от дим на марихуана ще ни превърне в още по-големи растения, отколкото сме. В плевели, впили се в почвата и смучещи от малкото й останали блага. И не е редно това впиване да се оправдава с лечение. Пази, Боже някой да има нужда, но пази и да го прави без да има нужда. Защото зад паравана на болните едни хора разболяват здравите. С техния материал. Този, който кара деца да убиват деца. Хора да крадат, за да си набавят материал. Хора, които живеят, за да спрат да живеят. Да разсипят живота си и този на близките си. От такъв материал ли имаме нужда? Страшно е. Още по-страшно е, че сега всеки ден, всеки час, навсякъде има материал.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Нашето си е най-хубаво, ама друг път!

Нашето си е най-хубаво! Българинът обича да се бие в гърдите с това. Че образът на патриот не е нищо повече от поза обаче прозира в малките неща. Като във факта, че нашенецът уж всичко родно люби, тачи и милее, но не съвсем.

Скъпото евтино

Евтиното обикновено излиза скъпо. Тази неоспорима истина усетиха върху себе си европейските пациенти, в това число и българският болен.