Снимки

Софийският университет избира нов ректор днес. За поста на настоящия ректор проф. Иван Илчев има двама конкуренти. Това са проф. Атанас Герджиков от Факултета по класически и нови филологии и проф. Тони Спасов от Факултета по химия и фармация. Общото събрание на Алма матер започна в 9:30 ч. То се провежда в 65-а аудитория на Ректората. Предстои да бъде представен отчетния доклад на сегашния ректор проф. Иван Илчев. Освен нов ректор Общото събрание ще избере и нов академичен съвет и нов университетски обществен застъпник.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

40 сигнала на ден за насилие над деца

Случаите на насилие или експлоатация над деца се увеличават. Дневно се подават между 20 и 40 сигнала, понякога дори достигат до 50, това заяви Елеонора Лилова, директор на Държавната агенция за закрила на детето. Само за първото тримесечие на 2018 г. агенцията е била сезирана 120 пъти за упражняване на тормоз над подрастващи. В някои от случаите се съобщава за повече от един вид насилие.