Снимки

Комисията за защита на конкуренцията на Индия (CCI) обвини американската корпорация Google в злоупотреба с доминиращото положени в сегмента на онлайн търсенето и търсенето на рекламни услуги в страната и наложи на чуждата фирма глоба в размер на 1,36 млрд. рупии (21 млн. долара), съобщи „Прайм”.

По данни на CCI, Google в Индия е показвала с предимство резултатите от търсенията с цел увеличаване на посещаемостта на собствените сайтовете, в частност на Google Flight.

Google е част от холдинга Alphabet, основан през август 2015 г. Google със системата си за търсене, както и Android и YouTube влизат в холдинга през октомври същата година. По този начин Alphabet получи контрол и над Google Life Sciences, Calico, Sidewalk Labs, Nest, Google Ventures, Google Capital и Google X.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В края на юни обсъждаме с Румъния вариантите за още 3 моста на Дунав

На 29 юни ще имаме среща в Русе с румънския вицепремиер, министърът на регионалното развитие на Румъния и сигурно и с министъра на транспорта относно проектите за изграждане на нови мостове над река Дунав между двете страни. Това каза за „Монитор“ днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Всички процедури за 2018 г. по горската мярка 8 от ПРСР са отворени

В Информационната система за управление и наблюдение 2020 (ИСУН) стартира прием на проектни предложения по подмярка 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“.  Тя е част от мярка 8 „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., съобщиха от земеделското министерство.

Предлагат единна стратегия за енергийна ефективност в туризма

В сферата туризма трябва да се прилага единна стратегия за енергийна ефективност. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова преди Международната конференция за макрорегионално сътрудничество в областта на туризма и енергетиката, провела се днес в София.