Снимки

Президентът на АЛДЕ Ханс Ван Бален няма притеснения относно свалянето на Лютви Местан от председателски пост на ДПС и изключването от движението му, въпреки че вчера той опита да се изкара жертва на авторитарно управление на партията, в каквото самия екслидер бе обвинен от бившите си съпартийци. Това стана ясно от коментар на шефа на евролибералите пред БНР. Той допълни, че четиримата евродепутати, избрани от ДПС, остават в групата на АЛДЕ и тя ще работи с новото ръководство на партията.
„ДПС е демократична партия. Тя ще реши по демократичен път каква да е нейната политика. Информираха ме, че Местан е бил освободен съгласно процедурите и устава на ДПС”, заяви Бален. По неговите думи след като евродепутатите на ДПС остават в партията и съответно в групата на либералите в Европейския парламент, останалото не е работа на АЛДЕ. Ще чакаме да видим какво ще направи новият председател и новото бюро, след като бъдат избрани през април и май. Това е българска партия – естествено, голяма част от турското малцинство в България е представено в нея, но ДПС е българска политическа формация и ние нямаме опасения, че тя би могла да наруши политическия консенсус сред европейските либерали, заяви Ханс Ван Бален. Днес в 16.30 часа председателският съвет на ДПС – Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, както и областният председател на движението в Кърджали Хасан Азис ще дадат пресконференция по повод отбелязването на 26 години от учредяването на ДПС.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Некачествен ремонт срина цяло стълбище в Дупница

Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на местното ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по улица "Родопи".

Ремонтират 50 училища и детски градини в София

50 училища и детски градини в София ще бъдат ремонтирани тази година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нова сграда към 134 ДГ „Любопитко“ в „Красно село“. Средствата за реконструкцията на учебните заведения са от приватизационния фонд, продажбата на „Общинска банка“ и по ОП „Региони в растеж“.

Разходите на работодателите за труд нарастват с 6,8%

Разходите на работодателите за един отработен час за наетите от тях лица нарастват с 6,8% спрямо първото тримесечие на 2017г., това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за същия период на 2018 г. Най-висок ръст е регистриран в икономическите сектори „Добивна промишленост“ - с 12,2%, „Преработваща промишленост“ - с 10.4%, и „Образование“ - с 10,3%.