Снимки

Лидл България получи отличието „Инвеститор на годината 2017“ и в област Ямбол за приноса си в социално-икономическото развитие на района. Признанието идва, след като през юли месец тази година компанията отвори своя нов логистичен център в с. Кабиле, Ямбол. Инвестицията в него надхвърля 80 млн. лв., а с откриването му бяха създадени нови 150 работни места в региона. Освен в изграждането на складовата база, Лидл България инвестира и допълнителни 1,5 млн. лв. във важни за района и местната общност проекти. Веригата изгради 7 км газопровод в с. Кабиле и предостави безвъзмездно бетонови панели за пътища на Община Тунджа. Предстои построяването на кръстовище пред логистичния център, локално платно за камиони и LED осветление на близките паркинги на автомагистрала Тракия.

„Това е поредното признание, което получава Логистичен център Кабиле и сме изключително щастливи, че най-новата складова база на Лидл България получи и високата оценка на област Ямбол. За нас логистичен център Кабиле е не само инвестиция в една модерна и иновативна складова база. За нас той е инвестиция в устойчивост и отговорност, в нови работни места в региона, в благосъстоянието на местната общност и развитието на местната икономика“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Складовата база е разположена върху имот от 198 хил. кв. м., с площ от 50 630 кв. м. Разполага със 121 товаро-разтоварни рампи и близо 29 хил. места за складиране. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Vivacom и УНСС ще си партнират за професионална подготовка на студентите

Целта на инициативата е да се обогати обучителният процес с нови практически знания и умения в реална бизнес среда. При възможност и добро представяне от страна на стажантите, Vivacom е готова да предостави на най-изявените и шанс за професионална реализация.