Общината в Ракитово спечели двете дела по искове на фирма“ КИССИК КОНСУЛТ“ЕООД, съгласно които фирмата е трябвало да получи 740 082 лв. за уж направен ремонт на градската баня. Това съобщиха от общинската администрация в родопското градче. Решенията и по двете дела, произнесени от Международния арбитражен съд, са окончателни и не подлежат на обжалване, потвърди кметът Костадин Холянов. Договорите са били подписани от бившата кметица Емилия Еленкова през септември 2011 г. и единият предвиждал да се платят средства на въпросната фирма за реконструкция и основен ремонт на водопровода на къпалнята, а другият е за ремонт на самата градска баня. И в двата договора липсвали подписи  на главния счетоводител, а в допълнителното заключение на техническата експертиза на документи вещото лице установява, че печатът и щемпелът, поставени под договора, не са идентични с ползваните от общината в посочения период. Вещото лице е категорично, че те са подправени и е правен опит да се имитират действително ползваните от общината.Установено е, че за тези ремонти не са обявявани и провеждани процедури за обществена поръчка, а самите договори не са вписани в регистрите на общината. Клаузите в двата договора са скандални, коментират юристи. Според тях общината се задължава да плати на фирмата авансово 30-35 % в 40-50-дневен срок от договарянето. В противен случай й дължи всичките пари за ремонта плюс 20% за лихви и неустойки и то  без да се ремонтира каквото и да било. По същите споразумения за ремонт на градската баня в момента срещу бившата кметица на Ракитово Емилия Еленкова в момента в пазарджишкия Окръжен съд се води наказателно дело за злоупотреба със служебно положение.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Без лекции и парти в общежитията за празника на БГ студенти в Германия

Без лекции, речи от президента и парти в общежитието или навън са само част от дейностите от програмата на българите в чужбина по случай студентския празник в Германия. Техните колеги от Англия пък организират голямо събитие, като печалбата от него даряват за благотворителна кауза.

Нено Димов за въздуха: Париж е по-замърсен от София

"Превишението на нивото фини прахови частици е свързано с отоплението, през нощта трафикът не е силен. Видин и Париж са по-замърсени от София, тя е след 20-то място. Това не трябва да ни успокоява, въпросът е че сме сред градовете, където има замърсяване с фини прахови частици". Това каза екоминистърът Нено Димов пред Канал 3.